Ekstra Bladet

TV3 erkender: Øen er ikke øde

-

’Robinson Ekspeditio­nen’ handler om en gruppe danskere, der skal overleve på en øde ø. Sådan har det lydt, siden programmet blev vist første gang i 1998.

Den illusion er slået i jorden, efter at Michael Backer, Mathias Lynge og Andreas Jensen i dagens afsnit bryder alle regler og vandrer over til en fiskerland­sby på den anden side af øen og tigger sig til en fisk.

Jesper Kynde, TV3’s redaktør på programmet, fortaeller, at det ikke er første gang, ’Robinson Ekspeditio­nen’ foregår på en beboet ø.

Isoleret på en strand

– Det foregår som oftest på en øde ø. I det her tilfaelde var de tre hold isoleret på hver deres strand på en ø, hvor der også er civilisati­on i form af en fiskerland­sby. Der er efterhånde­n civilisati­on alle steder, så hvis vi ville helt vaek fra den, skulle vi til Sahara eller Antarktis, og så ville det vaere et andet program. Det skal understreg­es, at holdene og fiskerland­sbyen adskilles af bakker, klipper, jungle og generelt uigennemtr­aengeligt terraen. Veteranern­es side var den eneste, man ville kunne forcere terraenet fra.

Det er en kaempe fordel at have fyldt depoterne op inden dysterne

Jesper Kynde understreg­er, at der bliver sat helt klare regler op for, hvad deltagerne må og ikke må. Både når der er civilisati­on på øen og ikke. De regler er blevet brudt.

Området nøje udstukket

– De lever på en strand, der er måske 100 meter lang, og der bliver udstukket et nøje område, de må vaere på, og de får besked om, hvor graensen går. Det handler også om sikkerhed. Det er mit fjerde år, og det er første gang, jeg oplever, at nogen har forladt området.

– Kan du forstå, hvis man som seer føler sig taget ved naesen?

– Nej, for Robinson er den aegte vare, og det er, som man ser på tv.

– Men I reklamerer med en øde ø, og den viser sig at vaere beboet?

– En helt øde ø kan det aldrig vaere. Vi har også crew og sikkerheds­personale. Man skal huske, at det er primitive omgivelser og langt vaek fra moderne civilisati­on, at vi filmer. Der kan stadig vaere bønder og fiskere, men de er afskaermet fra deltagerne.

Jesper Kynde laegger ikke skjul på, at han er dybt skuffet over de tre deltagere og saerligt Mathias Lynge og Michael Backer.

En af heltene

– Jeg blev staerkt overrasket, isaer fordi det var de store helte, der gjorde det. Det er to veteraner, som havde efterladt det største heltebille­de af sig selv sidste gang, de var med. De var helte, som besejrede sult, omgivelser­ne og alt, hvad der hørte sig til. Og nu snyder de.

– Hvor alvorligt er det, at de tigger sig til en fisk?

– Det, man skal forstå, er, at det er en kaempe fordel at have fyldt depoterne op inden dysterne. Det kan vaere udslagsgiv­ende, så det er super unfair og usportslig­t. Det er helt uhørt.

 ?? FOTO: /RITZAU/JAN DAGØ ?? Jesper Kynde, TV3’s redaktør på programmet: – En helt øde ø kan det aldrig vaere. Vi har også crew og sikkerheds­personale.
FOTO: /RITZAU/JAN DAGØ Jesper Kynde, TV3’s redaktør på programmet: – En helt øde ø kan det aldrig vaere. Vi har også crew og sikkerheds­personale.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark