Ekstra Bladet

Jeg er ikke 100 procent klar En fysisk udfordring

POLEN VAR HÅRD: Thomas Delaney indrømmer, at arbejdsras­eriet fra triumfen fredag stadig sidder i benene før skaebnekam­pen i Armenien

-

Dansk landsholds­fodbold fik en tiltraengt og livgivende saltvandsi­ndsprøjtni­ng med fredagens medrivende 4-0 sejr over Polen i Parken.

Det herlige resultat genskabte på 90 minutter den eufori, der i alvorlig grad har manglet omkring nationalma­ndskabet i efterhånde­n lang tid.

Det gav ikke mindst nyt braendstof til ambitioner­ne om at sikre billetten til naeste sommers VM-slutrunde i Rusland. Thomas Delaney og de øvrige danske landsholds­spillere kan se frem til en varm, hård kamp i aften i Armeniens hovedstad, Jerevan, hvor temperatur­en vil komme op over 30 grader.

Men ydmygelsen af verdens nummer fem havde sin pris. For kampen sidder stadig i benene på landsholds­spillerne, der i aften er pisket til at hente yderlige tre point mod Armenien, hvis sejren over polakkerne ikke skal vaere forgaeves.

Det indrømmer midtbanesl­ideren Thomas Delaney, der åbnede scoringen mod Polen, godt et døgn, før det igen bliver alvor.

– Lige nu er jeg ikke på 100 procent, men der er også mange timer til kampen, og vi gør alt for at vaere parate.

– Vi ved, at det vil kraeve en masse vand, for vi kommer til at svede i varmen, men alle spillerne er opmaerksom­me på de ting. Vi vil gøre alt i vores magt for at blive klar, forklarede han på gårsdagens pressemøde i Jerevan.

Kultursamm­enstød

Werder Bremen-spilleren erkender, at udekampe som den i Armenien, altid har

– Jeg tror, at det er typisk, at når danske eller nordiske hold skal langt mod øst eller sydpå, så oplever vi altid et lille kultursamm­enstød. På papiret optraeder spillerne i vores trup i større ligaer, men det vil altid vaere svaert at komme her, siger han og fortsaette­r

– Vi vandt ikke her sidste gang (EM-kvalkampen i 2015, red.). Det er svaert at forklare hvorfor, men saerligt efter kampen forleden er vi her for at vinde. Det bliver måske vanskelige­re, end vi er vant til. Måske var Polen en smule lettere at laese, men vi skal finde de samme takter frem igen, konstatere­r Thomas Delaney.

– Han er startet utrolig godt i Premier League med fem assists i tre kampe. Derfor kommer han med en masse selvtillid til sådan en kamp, konstatere­r Christian Eriksen om armenerens flotte saesonåbni­ng, der er en tangering af Ruel Fox’ rekord fra 1994-95 saesonen.

Mkhtiaryan nyder naturligvi­s saerstatus i Armenien, hvor han både er topscorer og anfører på landsholde­t, mens han er kåret til årets spiller syv gange på otte år.

Men selv om der grund til stor respekt, så kan han stoppes, vurderer Thomas Delaney, der skal om en af de vigtige kampe i kampen.

– Hvordan lukker vi ned for deres kreatør? Mod Polen var det isaer op til Bjelland og Kjaer. Mod Armenien bliver det måske mere op til mig, hvis jeg spiller, og ham, der spiller ved siden af mig, fordi Mkhtarian optraeder laengere tilbage på banen, forklarer han.

Delaney og co. kan dog varme sig ved det faktum, at nedturen i 2013 er det eneste danske nederlag mod Armenien, og han er ikke i tvivl om, at missionen kan lykkes.

– Heldigvis for mig og de andre har vi prøvet at spille mod lignende typer i kampe som denne, så det er ikke så anderledes, siger Delaney.

Vi ved, at det vil kraeve en masse vand, for vi kommer til at svede

 ??  ?? Schmeichel skal holde hovedet koldt.
Schmeichel skal holde hovedet koldt.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark