Ekstra Bladet

Tennis-mor går all in: Men hvor er pengene?

-

– Det er dejligt at have en mor, der går op i det og gider bruge tid på det.

Holgers bemaerknin­g tangerer en underdrive­lse. For Aneke Rune er en saerdeles aktiv tennismakk­er for sin søn.

Hun er hørligt til stede ved de fleste af hans traeninger og organisere­r naermest alt, hvad der rører sig omkring hendes hurtigt voksende stjernefrø. Og så har hun selvsagt en masse følelser med på bijob.

– Da vi kom hjem efter EM, sad Holger en dag og kiggede ud over vandet og sagde: ’Mor, jeg elsker mit liv’. Jeg blev sindssygt rørt, fortaeller hun og bliver det igen.

– Men jeg kan også godt forstå ham. Han laver jo det, han har lyst til, naermest 24 timer i døgnet.

– Når det er sagt, et det ikke rosenrødt det hele. For han er sindssygt selvkritis­k, og det er hårdt for ham.

De bedste får støtte

Som selvstaend­ig er Aneke Rune fleksibel med sin tid, og hjemme ved pc’en går der mange timer på at arrangere Holgers rejser og holde styr på økonomien.

Svenske Nina Wennerströ­m er som agent hyret til at udvide sponsorpor­teføljen, der allerede nu taeller Nike og Babolat, som også kan rådgive om udstyr, men økonomisk er der brug for langt mere, hvis Holger skal holdes kørende i de kommende år.

– Han har vaeret så privileger­et, at han har vaeret den bedste i U12 og U14, og Tennis Europe er skruet sådan sammen, at hvis du spiller kategori 1-turneringe­r, så får du hotel og mad betalt, fortaeller Aneke Rune.

– Jeg har kendt terminerne i god tid, så jeg kunne finde billige fly, men nu starter han på ITF-turen og får ikke sine point med. På den får man så først mad og hotel, når man spiller i de øvre kategorier. Og han spiser jo vanvittig meget, smiler Aneke Rune.

Hug en hael, klip en tå

– Han bliver nødt til at starte i de lavere raekker, hvor man skal betale alt selv, så det er meget dyrt undervejs, fortaeller Aneke Rune, der ofte har valgt tennis-rejsemålen­e ud fra økonomi.

– I Tjekkiet var jeg jublende glad, for der fik vi tre retter mad for 40 kroner og hotel til 2000 for en uge. Det ville vaere fint at komme til Italien, Spanien, Frankrig også, men ...

Som 14-årig må Holger Rune spille 14 ITF-turneringe­r om året. Hans mor vurderer, at de hver vil koste 20-25.000 kroner til fly, hotel, mad og ledsagende traener. Altså en årlig udgift på mellem 280.000 og 350.000 kroner.

– Sådan ser verden bare ikke ud. Vi klunser os lidt frem og hugger en hael og klipper en tå. Finder billige flyafgange, bor på pensionate­r og vaelger turneringe­r i Østeuropa, hvor man kan spise billigt, konstatere­r hun.

HIK støtter med traenerled­sagelse, og Dansk Tennis Forbund kan i enkelte tilfaelde gøre det samme, men Holgers foraeldre står stadig som hovedspons­or.

Laes meget mere om de store danske tennis-talenter de kommende dage.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark