Ekstra Bladet

FORSKEL PÅ FOLK

Kevin Magnussen foretraekk­er hårdt race og har intet imod Max Verstappen­s hårde forsvar sidst i Italiens Grand Prix

-

MONZA (Ekstra Bladet): For en sjaelden gangs skyld hørte man Kevin Magnussen råbe frustreret over radioen.

– Seriøst, hvis det er tilladt, så er det sindssygt, lød et af flere udbrud.

Grunden var Max Verstappen­s kørsel, som tvang Haas’ dansker ud i graesset og ud af pointene. Frustratio­nerne havde ikke helt lagt sig efter løbet. Ikke så meget på grund af 11. pladsen og det mistede point, for der skulle noget ekstraordi­naert til, før det var kommet i hus.

Misser svinget

Men fordi Max Verstappen slap uden påtale, om end dommerne kiggede på situatione­n. Og slutningen på Italiens Grand Prix var fra danskerens synsvinkel endnu et eksempel på uoverensst­emmelser i dommernes bedømmelse af tilsvarend­e situatione­r.

– Jeg får ikke helt nok plads af ham til at kunne vaere på banen, så jeg bliver presset ud i graesset og misser svinget. Jeg tror ikke, han gjorde det med vilje, forklarer Kevin Magnussen til Ekstra Bladet.

– Min pointe er bare, at der vil blive givet straf til andre i den situation, og når der ikke bliver givet straf til alle, der laver sådan noget, er det unfair i mit hoved.

– Jeg har ikke noget imod at køre hårdt race eller det, Max gjorde. Det er bare frustreren­de, når man selv bliver straffet for at gøre det samme, siger han.

Den seneste tids kontrovers­ielle episoder – inklusiv straffen til Kevin Magnussen

Jeg får ikke helt nok plads af ham til at kunne vaere på banen, så jeg bliver presset ud i graesset og misser svinget

i Ungarn for det aggressive forsvar mod Nico Hülkenberg – var på dagsordene­n til et langt kørermøde forleden. Bagefter tog danskeren yderligere en diskussion med løbschefen, Charlie

Whiting.

– Hvordan stemmer det overens med, hvad I talte om i fredags til kørermødet?

Ekstra Bladets spørgsmål blev mødt af en laengere taenkepaus­e.

– Hvis vi skal vaere fair, skal han også have en straf, mener Kevin Magnussen.

Det er aergerligt

– Jeg har ikke noget imod, hvis det blev sådan, at ingen fik straf. Hvis vi bare kunne køre hårdt race, ville det vaere fint. Jeg synes, det er aergerligt, at der er så stor forskel på folk.

Den følelse tager Kevin Magnussen med fra Autodromo Nazionale Monza og ikke så meget aergrelsen over det mistede point. Han formåede at holde et par velkendte rivaler bag sig. Først Renaults Hülkenberg og siden Kvyat fra Toro Rosso.

De første point siden syvendepla­dsen i Aserbajdsj­an i juni til Kevin Magnussens side af garagen var dog ikke for alvor inden for raekkevidd­e. Heller ikke selv om Haas-raceren efter omfattende motorstraf­fe til rivalerne blev forfremmet fra 16. position til en startplace­ring som nier. Max Verstappen lå kun så langt tilbage, fordi han bragede sammen med Felipe Massa i starten, og hollaender­en var alt for hurtig på de sidste omgange til at stille noget op i mod.

– Det var de fem hurtigste teams, som var foran mig, og der var ingen af dem, som udgik. Så det var det bedste, jeg kunne få. Desvaerre …

Haas F1 holder fast i syvendepla­dsen i konstruktø­rVM, da Renault heller ikke scorede point. Før den asiatiske del af saesonen er der kun fem point op til Toro Rosso, som også kom tomhaended­e fra deres hjemmebane­grandprix.

 ??  ??
 ??  ?? Det sidste europaeisk­e løb i år bød på dobbelt Mercedes-triumf midt i Ferrari-land. Som var velsignet af årets fraekkeste gridbabes.
Det sidste europaeisk­e løb i år bød på dobbelt Mercedes-triumf midt i Ferrari-land. Som var velsignet af årets fraekkeste gridbabes.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Frustreret– Jeg har ikke noget imod at køre hårdt race eller det, Max gjorde. Det er bare frustreren­de, når man selv bliver straffet for at gøre det samme, sagde Kevin Magnussen efter løbet.
Frustreret– Jeg har ikke noget imod at køre hårdt race eller det, Max gjorde. Det er bare frustreren­de, når man selv bliver straffet for at gøre det samme, sagde Kevin Magnussen efter løbet.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark