Ekstra Bladet

Forfulgt af dommere

- Jonas Hüttel hut@eb.dk Jan Sommer foto@eb.dk

MONZA (Ekstra Bladet): Max Verstappen slog situatione­n med Kevin Magnussen hen som en bagatel. Sådan var følelsen ikke i Haaslejren, hvor man føler sig forfulgt af dommerne, mens andre som Red Bulls hollandske stjerne slipper uden anmaerknin­g for lignende episoder.

– Verstappen havde ingen grund til at gøre det. Vi er helt klar over, at vi ikke havde den fornødne fart. Vi er bevidste om, at han ville komme forbi. Men når han ikke får en straf for den, hvad er tilladt? Og hvad er ikke, spørger teamchef Günther Steiner.

Derfor tog han sin danske racerkører under armen efter Italiens Grand Prix og gik på besøg hos dommerne og løbschefen Charlie Whiting.

Inkonsekve­ns

– Vigtigst var, at jeg ville derind med Kevin. For folk udefra er det svaert at forstå, hvad kørerne føler. Men kører-stewarden ved, hvad de laver og burde have en forståelse for det, siger Günther Steiner til Ekstra Bladet.

– Det var godt for mig at lytte til. Vi talte om den aktuelle situation, men samtalen udvidede sig til den generelle forskellig­hed i straffe. Og det virker til, at Haas er på den modtagende ende af disse uoverensst­emmelser, mener Haas-teamchefen.

– Hvad jeg har svaerest ved, er dommernes inkonsekve­ns. Jeg fatter det bare slet ikke.

– Jeg tror ikke, vi er vaerre end andre. Men hver gang vi bliver involveret i noget, racing incident eller ej, så får vi en straf.

Teamchefen føler, at Haas og Kevin Magnussen er blevet hårdere ramt af straffe end saerligt topholdene.

Svaert at opnå

– De forsikrer mig om, at det ikke er tilfaeldet, men jeg er sikker på det. Allerede der begynder uoverensst­emmelserne, joker Steiner.

– Jeg ved, det er et svaert job og ikke et, jeg har lyst til at udfylde, men hvis du sidder i det, er du nødt til at udstede ensartede domme.

– Hvem du er, hvad du kører i. Du skal behandle alle ens. Det er svaert at opnå, men det lykkes steder, som er større og vigtigere end motorsport. Enten skal vi lave et andet system eller have andre folk, som kan vaere ensartede.

Günther Steiner forventer, at emnet bliver taget op igen til naeste kørermøde.

Italiens Grand Prix bød også på en ny situation mellem Jolyon Palmer og Fernando Alonso. Sidste weekend slap spanieren for straf; denne gang udløste en overhaling fem sekunder til briten.

Jeg tror ikke, vi er vaerre end andre. Men hver gang vi bliver involveret i noget, racing incident eller ej, så får vi en straf

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark