Ekstra Bladet

HAN VAR MIT LIVS

EKSKONE STAERK I SORGEN: Henriette Zobel – mor til Peter Zobels to yngste børn – fortaeller, at familien var samlet, da han sov stille ind

- CAROLINE CLANTE ccl@eb.dk

Familien var samlet omkring den tidligere Codandirek­tør og hofjaegerm­ester Peter Zobel, da han søndag morgen sov stille ind.

Det fortaeller ekskonen Henriette Zobel til Ekstra Bladet.

– Han sov fredeligt ind. Vi var omkring ham. Han var meget smuk, siger hun tydeligt berørt dagen derpå.

Henriette Zobel har to gange vaeret gift med rigmanden. Første gang i 1987, hvor parret blev skilt efter kun et år.

De kunne dog ikke undvaere hinanden, så i 1991 valgte de endnu en gang at sige ja til hinanden. I løbet af de 13 år, parret var sammen, fik de Peters to yngste børn, sønnerne Alexander og Nicolai.

Vi passede på ham

– Jeg har kendt ham, siden jeg var 18 år, og jeg fylder 55 år nu. Vi er blevet skilt to gange, og vi har to vidunderli­ge sønner, og jeg haenger sammen med ham på en eller anden måde, siger hun dagen efter dødsfaldet:

– Jeg elsker ham højt. Han var mit livs kaerlighed, siger hun.

Hun fortaeller, at Peter har vaeret syg de sidste mange år af KOL, som tidligere blev kaldt rygerlunge­r.

– Jeg er staerk, fattet, og jeg er rigtig ked af det. Det er uvirkeligt. Men jeg ved, at han elskede mig og alle sine fem børn. Og vi har alle sammen passet rigtig godt på ham, og vi har gjort alt for ham, siger Henriette Zobel, der ikke på nuvaerende tidspunkt ønsker at sige mere.

Jeg er staerk, fattet, og jeg er rigtig ked af det. Det er uvirkeligt

Peter Zobel efterlader sig børnene Caroline, Rigmor, Sarah, Alexander og Nicolai. Den 81-årige erhvervsma­nd boede på det sydsjaella­ndske gods Baekkeskov ved Praestø.

Hans livshistor­ie taeller flere familietra­gedier end de flestes. I 1971 døde Zobels første kone i en trafikulyk­ke, hvilket gjorde ham til enkemand i en alder af blot 35 år. To år senere døde parrets multihandi­cappede datter, Josephine, blot seks år gammel.

Peter Zobel har vaeret gift tre gange, senest med Henriette Zobel.

 ??  ?? Familiesam­menhold
Familiesam­menhold
 ?? FOTO: ALL OVER PRESS/LARS H.LAURSEN ?? Peter og Henriette Zobel i et kaerligt øjeblik.
FOTO: ALL OVER PRESS/LARS H.LAURSEN Peter og Henriette Zobel i et kaerligt øjeblik.
 ?? FOTO: THOMAS SJØRUP ?? Peter Zobel havde svaert ved at laegge smøgerne på hylden, selv om han vidste, de var med til at ødelaegge hans helbred.
FOTO: THOMAS SJØRUP Peter Zobel havde svaert ved at laegge smøgerne på hylden, selv om han vidste, de var med til at ødelaegge hans helbred.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark