Ekstra Bladet

Leth: Det er jo ikke haevn

-

Jan Leth Christense­n har ikke kun udlejnings-planer for Sigridsvej efter at have fået foreløbigt nej til sit villa-projekt. Rigmanden vil skaffe endnu flere nye ansigter til Gentofte.

– Jeg vil meget gerne hjaelpe kommunen med at skaffe boliger til de flygtninge, den er forpligtet til at modtage. Derfor har jeg allerede kontakt til flere ejendomsma­eglere med henblik på at købe lejlighede­r, hvor der kan bo flygtninge­familier.

Lige nu kigger advokaten på ti lejlighede­r i Hellerup. Men han vil ikke stoppe der.

– Kommunen modtager omkring 126 flygtninge i 2017, som borgmester Hans Toft siger, han ikke kan finde boliger til.

– Der skal måske skaffes 40-50 boliger. Det tror jeg sagtens, jeg kan hjaelpe dem med, siger Leth, der afviser, at der er tale om en form for haevn mod kommunen og de kendte borgere, der har protestere­t over hans byggeplane­r.

Passende familie

– Det er jo ikke en haevn, bare fordi det er muslimer. Jeg har et hus, som jeg skal leje ud ifølge loven (fordi det ikke må stå tomt i laengere tid, red.).

– Derfor har jeg fundet en passende familie, som jeg synes skal bo et rart sted med nogle ressources­taerke naboer. Det skal de have lov til at prøve.

– Hvorfor har du valgt netop den familie?

– De passer perfekt ind, fordi jeg skal leje huset ud i et år, siger Jan Leth, der mener, at han gør sin borgerplig­t.

– Jeg synes ikke, at kommunen kan vaere det bekendt. Der bor 75.000 indbyggere, så hvorfor kan de ikke finde boliger til nogle få flygtninge? Hvis de ikke kan, og jeg kan, så vil jeg gerne hjaelpe til at gøre en god gerning.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark