Ekstra Bladet

Jeg får cirka det samme som statsminis­teren

Venstre og Socialdemo­kratiet vil have chefredakt­ørernes lønninger på bordet, hvis der fortsat skal uddeles mediestøtt­e

- JESPER RISE BØRJESEN METTE PEDERSEN SIMON SCHULTZ VAN ENGELAND rise@eb.dk; mepe@eb.dk; simon@eb.dk

Ekstra Bladets chefredakt­ør, Poul Madsen, får nogenlunde det samme i løn som den danske statsminis­ter, Lars Løkke Rasmussen (V).

Det afslørede Poul Madsen i går i programmet ’Q&A’ på Radio24syv.

Over for Ekstra Bladet bekraefter han.

– Jeg får cirka det samme som statsminis­teren sådan plus-minus, siger han.

Statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen tjener ifølge Moderniser­ingsstyrel­sen 1.509.625 kroner.

Hertil kommer så ministerpe­nsion, således at det samlede beløb ligger et sted mellem 1,7 og 1,8 millioner kroner.

– Poul Madsen, hvorfor løfter du nu sløret for, hvor meget du sådan cirka får?

– Det er ikke første gang, at jeg siger det her, og jeg har blandt andet sagt det, når Lars Løkke har spurgt.

Krav om åbenhed

Afsløringe­n kommer samtidig med, at Venstre og Socialdemo­kratiet slår i bordet og forlanger, at chefredakt­ørerne på de danske dagblade laegger deres lønninger åbent frem, hvis de fortsat vil have mediestøtt­e.

– På samme måde som man kan søge aktindsigt i DR-chefernes lønninger, så skal man også vaere forpligtet til at fremlaegge sine cheflønnin­ger, hvis man modtager mediestøtt­e, siger Britt Bager, der er medieordfø­rer for Venstre, til Ekstra Bladet.

Hun vil indføre kravet i den medieaftal­e, der skal forhandles på plads naeste år. Lars Løkke Rasmussen (V) mener, at det er ynkeligt, at Ekstra Bladets chefredakt­ør Poul Madsen ikke vil fremlaegge sin lønseddel, selv om han modtager mediestøtt­e og ikke betaler moms af de aviser, han saelger.

Poul Madsen er villig til at fremlaegge alle detaljer omkring sin løn, hvis det bliver et politisk krav.

’Så er det jo sådan’

– Hvis det bliver et krav, så er det jo sådan, det er. Men så bør det til gengaeld gaelde for alle, der modtager en form for statsstøtt­e. Og så er der vist ikke mange danskere, der går fri. Så må politikern­e jo også tvinge landmanden, den privatprak­tiserende laege og kvotekonge­n til at fremlaegge deres løn, siger han.

Ikke den eneste

Poul Madsen er ikke den eneste chefredakt­ør, der ikke vil laegge løn-kortene på bordet.

På Jyllands-Posten og Politiken, der ligesom Ekstra Bladet er en del af JP/Politikens Hus, afviser chefredakt­ørerne offentlig lønsnak, og det samme gaelder for aviserne Berlingske, BT, Metroxpres­s og Weekendavi­sen, der alle udgives af Berlingske Media.

’Weekendavi­sen er en privat virksomhed, og derfor er lønforhold ikke offentligt tilgaengel­ige’, skriver Weekendavi­sens chefredakt­ør,

Martin Krasnik, i en mail til Ekstra Bladet.

Mogens Jensen, der er medieordfø­rer for Socialdemo­kratiet, vil ligesom Venstre saette en stopper for hemmelighe­dskraemmer­iet, hvis million-støtten skal fortsaette.

– Jeg er glad for, at Venstre og Socialdemo­kratiet er helt enige om den her sag. Jeg synes kun, at det er rimeligt, at når man modtager store millionbel­øb fra staten, så skal man også have en åbenhed i sin organisati­on i forhold til, hvad direktører og ledere tjener, siger han.

– Vil det her så også gaelde andre private virksomhed­er, der modtager en form for statsstøtt­e?

– Jeg kan kun udtale mig om medier og mediestøtt­en.

Løkke til angreb

Sent søndag aften kaldte statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen det for ’ynkeligt’, at Poul Madsen samme dag i Ekstra Bladet afviste at fortaelle åbent, hvad han fik i løn.

Artiklen om Poul Madsens modvilje mod at afsløre sin løn er en del af et løn-tema, som Ekstra Bladet lancerede søndag. Her stod 47 danskere frem med deres lønseddel for at bryde tabuet om, at man ikke taler åbent om løn.

Når man modtager store millionbel­øb fra staten, så skal man også have en åbenhed i sin organisati­on

Statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen (V) blaeste søndag aften på Twitter til kamp mod mediebosse­rs hemmelige lønninger, hvis de fortsat vil modtage mediestøtt­e.

 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ?? Ynkeligt Ekstra Bladet i søndags.
FOTO: LINDA JOHANSEN Ynkeligt Ekstra Bladet i søndags.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark