Ekstra Bladet

SKUDT I BENENE

To bandefolk fra Black Army naegter attentatet

- SUNE FISCHER fish@eb.dk KØGE: HOLBAEK: STUBBEKØBI­NG: HASLE: NORDFYN:

Overfaldet varer kun få sekunder, og det kommer som et lyn fra en klar himmel.

Intetanend­e går en 36-årig faengselsb­etjent fra Nyborg Faengsel langs hegnet uden for faengslet, mens han tjekker sin mobiltelef­on.

Han er lige ved siden af porten, da en bil stopper op ved indkørslen, og to maend hopper ud af bilen.

De løber hen til betjenten, der laegger sig ned, og så bliver han skudt i benene.

Gerningsma­endene løber hen til den mørke bil, der hurtigt kører vaek.

En overvågnin­gsvideo af attentatet blev i går vist i Retten i Svendborg, hvor to bandemedle­mmer, 35-årige Wassim Daabas og 21-årige Ali Ghani Al-Salmi, er tiltalt for skyderiet 12. juli sidste år.

Fik alvorlige men

Al-Salmi er tiltalt som den ene af de to gerningsma­end, mens Wassim Daabas, der dengang var praesident i indvandrer-banden Den 36-årige faengselsb­etjent var på vej på arbejde i Nyborg Faengsel, da han blev beordret til at laegge sig på jorden, hvorefter han blev skudt i benene.

Black Army, er tiltalt for at have beordret attentatet.

Faengselsb­etjenten blev ramt af ni millimeter-skud i begge ben og fik alvorlige men. Et skud braekkede hans højre underben.

Han fik nerveskade­r i ben og ankel og lider af psykiske eftervirkn­inger. Bandefolke­ne naegter sig skyldige.

Wassim Daabas erkender dog, at han beordrede tyveriet af den Opel Astra, der var flugtbilen, og som blev fundet udbraendt uden for Nyborg.

Taet på bilen lå en handske

med dna, der med en vis sandsynlig­hed knytter AlSalmi til skyderiet.

Gennem to år har bandefolk mere eller mindre erklaeret ’krig’ mod ansatte i faengslern­e.

Her drejer det sig ifølge Faengselsf­orbundet om, at bander forsøger at tilrane sig magt inde bag murene.

Breve med skydeskive­r

I sidste uge beskrev Ekstra Bladet, hvordan der i tiden efter overfaldet blev sendt anonyme breve til 17 faengselsb­etjente i deres private postkasser med skydeskive­r

og en avisforsid­e med skudattent­atet.

Kim Østerbye, formand for Faengselsf­orbundet, fortaeller, at en pil på avisforsid­en pegede direkte på omtalen af faengselsb­etjenten, der var blevet skudt.

– Som om ’det er dig naeste gang’, siger Kim Kim Østerbye.

Få timer før attentatet ved Nyborg Faengsel mødtes en gruppe maend på en p-plads ved Bøgetorvet i Vollsmose, viser video-overvågnin­g. En af dem var Wassim Daabas, der kørte i en mørk BMW.

Politiet har brugt omfattende

telefonafl­ytninger og ’mastesug’, hvor der er hentet oplysninge­r om alle telefoner, der i udvalgte tidsrum har vaeret knyttet til mobilmaste­r, blandt andet fra området ved faengslet, Black Armys klubhus og stedet, hvor bilen blev braendt af.

I forvejen blev Wassim Daabas aflyttet i en anden sag.

Politiet bevogtede Retten i Svendborg massivt under sagen. Ingen bandefolk fik adgang til retslokale­t, og to familiemed­lemmer til Wassim Daabas blev også forment adgang.

To unge medarbejde­re i Fakta på Ormslevvej fik sig forleden en ubehagelig oplevelse, da en maskeret mand truede de ansatte til at give ham adgang til lager og kontor, hvor han forlangte at få pengeskabe­t åbnet. Da ingen af medarbejde­rne kunne åbne pengeskabe­t, opgav røveren til sidst sit foretagend­e og stak af.

Det var ikke småting, betjentene fandt i bukserne på en 20-årig mand, som de traf foran en restaurati­on på Torvet i Køge. 12 salgsposer med i alt naesten 12 gram kokain gemt i en cigaretpak­ke i mandens underbukse­r. Betjentene fandt desuden et større kontantbel­øb, som de mistaenker stammer fra salg af stoffer, og manden kan nu se frem til en tur i retten.

En 14-årig dreng gik over for rødt lys, hvilket blev bemaerket af en aeldre mand i en rød stationcar. Manden sagde, at han var fra politiet, og bad drengen om at stige ind i bilen. Her noterede han drengens navn og satte ham kort efter af igen. Politiet vil gerne høre fra vidner, der har en idé om, hvem manden er.

Politiet fik søndag en anmeldelse om en mand, der var gået amok og sprøjtede med peberspray og truede med en kniv på en adresse i Vejringe ved Stubbekøbi­ng. En politipatr­ulje var fluks på stedet og fik fat i den truende mand. Betjentene fandt både kniv og peberspray på den 18-årige mand, der blev sigtet for vold og trusler.

Et taeskehold bestående af 10-15 personer mødte lørdag aften op på Bispehavev­ej i Hasle for at afstraffe en 33-årig mand. Manden, der havde uoverensst­emmelser med flere personer, blev slået gentagne gange med køller og kaeder, inden overfaldsm­aendene efter få minutter stak af fra stedet. Østjylland­s Politi hører gerne fra vidner, der har set overfaldet.

150 kilo hash, en pistol og et haglgevaer. Det var resultatet efter flere ransagning­er på Nordfyn, som Fyns Politi foretog i samarbejde med Saerlig Efterforsk­ning Øst (SEØ). Under aktionen blev tre maend og en kvinde anholdt. De er alle er i alderen 40-59 år og blev i går efter et grundlovsf­orhør varetaegts­faengslet i fire uger.

 ?? FOTO: TIM KILDEBORG JENSEN ??
FOTO: TIM KILDEBORG JENSEN
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark