Ekstra Bladet

Dømt for ’stadiondra­b’ i ny voldssag

- LINETTE K. JESPERSEN PRIVATFOTO linette@eb.dk

Der lød et ramaskrig, da Rasmus Popenda taeskede en tilfaeldig familiefar ihjel bag Aalborg Stadion som blot 15årig og filmede liget efterfølge­nde. Drabet kostede ham i 2008 syv års faengsel.

Allerede efter sin første prøveløsla­delse i 2012 blev han tiltalt og senere dømt for ny vold, og så sent som i september sidste år blev han løsladt fra endnu en voldsdom på tre måneders faengsel.

Og nu er den 25-årige Rasmus Popenda igen blevet tiltalt for den grove voldsparag­raf. Denne gang skete det, ifølge tiltalen, på en restaurati­on i forbindels­e med fuldemands-tumult.

Sagen startede ved Retten i Aalborg i går, hvor han naegtede sig skyldig.

Rasmus Popenda er tiltalt for at have sparket sit offer flere gange i hovedet, mens han lå ned, så han fik flere skader i hovedet i form af blandt andet et brud på kaeben og haevelser omkring øjnene.

Slået i hovedet

Derudover blev en anden mand, ifølge tiltalen, slået flere gange i hovedet med knyttet hånd, mens en tredje blev forsøgt slået i hovedet af Rasmus Popenda.

– Vi får først anmeldelse­n i sagen nogle dage senere, og det haenger lidt sammen med, at det sker i en restaurati­on, og der har vaeret blandet noget polteraben­d ind i det. Så det har vaeret nogle berusede mennesker, vi har haft med at gøre, siger advokatur-chef Torben Kaufmann fra Nordjyllan­ds Politi.

Rasmus Popenda forklarede i retten, at der var en masse skubben frem og tilbage.

Det var offerets selskab, der holdt polteraben­d, og det var dem, som i første omgang var årsag til balladen, der startede helt banalt med, at polteraben­d-selskabet ville høre noget bestemt musik, mens restaurati­onen ville give Rasmus Popenda draebte som 15-årig en uskyldig familiefar ved Aalborg Stadion. Nu er han igen tiltalt for vold, efter at en polteraben­d endte i ballade.

plads til en liveoptrae­den, som de havde betalt for at komme og spille.

Det blev polteraben­d-selskabet, som Popenda ikke var en del af, sure over. Popenda blev involveret, og de

endte med at blive smidt ud på gaden, hvor Popenda, ifølge tiltalen, begik volden.

Sagen er nu udsat til senere, fordi der skal indkaldes flere vidner.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark