Ekstra Bladet

Kokainkong­e arresteret

- PETER JEPPESEN pej@eb.dk

En af Italiens mest eftersøgte mafiosoer Rocco Morabito er nu blevet fanget efter 23 år på flugt. Det skriver flere internatio­nale medier, herunder The Guardian.

Rocco Morabito blev pågrebet på et hotel i hovedstade­n Montevideo i Urugay.

Ifølge myndighede­rne i Italien og Urugay har gangsterko­ngen, der har vaeret tilknyttet Ndrangheta, som hører til i Calabria i Italien, levet i Punta del Esta i Uruguay.

Punta del Esta er landets svar på Saint Tropez med såvel en stor havn til lystyachte­r som fashionabl­e restaurant­er og butikker.

Ifølge myndighede­rne kom Rocco Morabito i myndighede­rnes søgelys, efter at han havde indskrevet sin datter på en lokal skole i sit eget navn.

Dermed har det taget myndighede­rne 23 år at fange den berygtede mand, efter at myndighede­rne i 1995 kraevede ham arresteret.

Efter anholdelse­n er der ved ransagning­er fundet 13 mobiltelef­oner, 12 kreditkort, to biler og 150 pasbillede­r af ham, en pistol og cirka 50.000 dollar i kontanter.

Rocco Morabito har vaeret på flugt, efter han i 1994 blev kaedet sammen med import af omkring et ton kokain fra Brasilien til Italien.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark