Ekstra Bladet

Vi har brug for forskellig­e rollemodel­ler

- Martin Jordt Skyttens Kvarter 3 Esbjerg V

Når man efter folkeskole skal vaelge en uddannelse, vaelger man det, vennerne vaelger, eller hvad du ved, andre har valgt før.

Hvis du ikke kender en mandlig paedagog eller en kvindelig håndvaerke­r, er det ikke den vej, du vaelger.

Derfor skal vi have flere rollemodel­ler frem i medierne – flere rollemodel­ler, der kan komme med historier om, at man godt kan vaere mand i et typisk kvindefag og omvendt.

Jeg havde selv valgt den gymnasiale vej, for det gjorde alle de andre.

Men jeg valgte så at blive murer i stedet, fordi det gik op for mig, at det ikke var forkert for mig; en kvinde i et typisk mandefag.

Det skal også gå op for resten af samfundet, så vi får en bedre spredning af køn i de forskellig­e erhverv. Det vil vaere godt for alle. Murerlaerl­ing Maja Mørk Peder Lykkes Vej 61 København S Inden du laeser videre, så tag og taenk på den person eller personer, du har naermest dit hjerte.

Fokuser rigtigt på, hvem det er, hvordan de ser ud, hvordan de påvirker dig og din hverdag.

Så siger du til den person, at du ikke gider betale for deres sundhed, uddannelse, aeldreplej­e, når vedkommend­e er allermest nede og på kontanthja­elp.

For du vil hellere have flere penge til dig selv, som du kan bruge på det, du selv ønsker.

For selv om jeg skulle få eksempelvi­s 300 kr. mere om måneden i rådighedsb­eløb af en skattelett­else, og jeg kan købe et nyt Playstatio­n-spil til min søn, så skal jeg huske på, at det også er lige praecis ham, jeg rammer, når jeg råber ’skattelett­elser nu’. Det er hans vilkår for en fantastisk fremtid, jeg lammer og ødelaegger. Det er børnene, der taber, når vi andre skriger på skattelett­elser, mener Martin Jordt.

 ?? FOTO: /RITZAU/MIRIAM DALSGAARD ??
FOTO: /RITZAU/MIRIAM DALSGAARD

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark