Ekstra Bladet

VENNERNE VINKEDE TIL KIM

HOLDT AFSKEDSPAR­TY: Den aften, Kim Wall staevnede ud om bord på ubåden, havde hun arrangeret fest, før hun skulle til Beijing

- PRIVATFOTO PRIVATFOTO

Her sejler Kim Wall sin død i møde, mens vennerne glade vinkede. Der blev holdt afskedsfes­t den aften, Kim Wall forsvandt.

Det skete, i forbindels­e med at den 30-årige journalist skulle flytte til Beijing i Kina, fortaeller kilder til Ekstra Bladet.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r var der tale om, at Peter Madsen og Kim Wall skulle på en kortere tur.

I retten forklarede Peter Madsen, at han havde lavet en aftale med Kim Wall om, at hun skulle med i hans ubåd. Torsdag 10. august ved 17-tiden fik han et opkald om, at hun gerne ville lave et interview med ham, og om det var muligt at få en tur.

Det gik derefter hurtigt med at arrangere det.

Drabschef Jens Møller har tidligere fortalt, at politiet er i besiddelse af en mail mellem Kim Wall og Peter Madsen om forberedel­se af turen, der var form.

Det bekraefted­e Peter Madsen også i retten.

Og ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r er der intet, der tyder på, at de to kendte hinanden personligt.

Skriver på mindeside

Afskedsfes­ten skulle ske, forud for at Kim Wall skulle flytte til Beijing i efteråret.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r havde hun lejet et lille hus med to vaerelser i den kinesiske hovedstad.

På Kim Walls mindeside skriver en veninde, at Kim Wall havde en god vane med at arrangere farvel-fester.

– Kim arrangered­e jaevnligt ’farvel-drinks’ i New York. Nogle gange blev de holdt før korte reportaget­ure, og andre gange markerede de mere permanente flytninger som Kina. Vi tog dem På Kim Walls mindeside skriver en veninde, at Kim Wall havde en god vane med at arrangere farvel-fester. aldrig alt for seriøst. Hun kom altid tilbage hver tredje måned og var vaert for endnu en ’farvel’-fest med den potente og obskure sprut, hun nu havde købt på sine rejser, fortaeller veninden Aoife O’Leary fra Brooklyn.

En af dem, der var sammen med Kim Wall på Refshaleøe­n om aftenen, da hun forsvandt, skrev på Facebook, mens ubåden og Kim Wall stadig var vaek:

– Det eneste, vi ved, er, at vi så hende sidst i går klokken 19, hvor hun vinkede farvel fra ubåden, mens vi stod på Refshaleøe­n.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r stod flere af Kims venner og vinkede til hende, da ubåden passerede.

Ud på natten, da hun ikke vendte tilbage, slog hendes kaereste alarm, og en storstilet eftersøgni­ng gik i gang.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark