Ekstra Bladet

Hvad med os pensionist­er?

- Bente Leisten Gartnervej 7 Espergaerd­e Martin Jordt Overkonsta­bel af 1. grad Skyttens Kvarter 3 Esbjerg

Hele ugen har vi hørt om toplønning­er, kassedame-lønninger og DRlønninge­r. Og nu runder vi så af med, at kendte også viser deres lønsedler.

Jeg sidder og er dybt forarget. De folkevalgt­e taler om, at danskerne skal have flere penge – altså dem, der tjener fra cirka 20.000 kroner og op til flere hundrede tusinde kroner om måneden.

Ingen taler om, at en folkepensi­onist, der kun har sin folkepensi­on, kun får cirka 10.000 kroner brutto om måneden – men stadig har de samme udgifter som andre til husleje og almindelig­t forbrug. Der er tusindvis af danskere i den gruppe.

Så skal man sidde der og se på, at den borgelige regering skøjter hen over hovedet på denne store gruppe, som jeg håber, at AEldre Sagens direktør, Bjarne Hastrup, sammen med andre vil råbe op om.

Folkepensi­onister burde få udbetalt 15.000-20.000 kroner, så de kunne få en anstaendig tilvaerels­e – når nu regeringen alligevel er i gang med at svinge rundt med milliarder­ne. Jeg vil ikke opgive privatlive­ts fred. Heller ikke i kampen mod terror via overvågnin­g. Det er kun igennem frygten for terror, at terroren vinder! Og så lever vi i frygt og indskraenk­et i vores frihed, lammet af vores egen frygt for, hvad der nu KUNNE ske.

Som barnebarn af en modstandsm­and gør det mig rigtig ondt, at vi er så villige til at lade modstandsb­evaegelsen­s ofre gå så let til spilde. Det, de kaempede imod, var et regime, der brugte overvågnin­g Den efterhånde­n berygtede tyrkiske praesident, Recep Tayyip Erdogan, har de senere år i den grad strammet grebet om sit land med udemokrati­ske metoder. Martin Jordt frygter, at vi kan vaere på vej i samme retning.

og terror for at styre befolkning­en. Vi må aldrig blive så bange for terror, at vi vil opgive vores basale rettighede­r for frihed.

For hvad kunne det naeste vaere: Censur på aviser eller medier ligesom det, der sker i Tyrkiet lige nu? Eller

ligesom politiet, der ’fejlfortol­ker’ retten til at opbevare persondata i laengere tid? Vi skal ikke ukritisk gå på kompromis med friheden.

 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark