Ekstra Bladet

Nu tager de endelig fat på jordens største problem

- Andreas Skydt jacobsen Boeslundev­ej 2 Brønshøj

Hvor er det vidunderli­gt at laese, at ansvarlige danske politikere endelig tager fat om jordkloden­s altoversky­ggende problem: Menneskehe­dens eksplosive udvikling, der er på vej til at skubbe os alle, store som små, ud over kanten.

De fattige landes befolkning­er eksplodere­r, mens vi her i den velstilled­e del af verden ikke tør tale om problemets omfang.

Da jeg var dreng for små 30 år siden, var vi cirka fem milliarder mennesker på vores klode. Nu er vi cirka 7,5 milliarder, en stigning på 50 procent.

Og udviklinge­n fortsaette­r, ifølge prognosern­e, med stigende forurening og udryddelse af flora og fauna til følge.

En del af Amager Faelled er netop blevet inddraget for at skabe plads til flere mennesker. Kun seks procent, lover Københavns overborgme­ster, Frank Jensen (S) – men hvem er så naive at tro på den?

Når vores hovedstad er fyldt igen om ti eller 20 år, så ligger dette dejlige stykke Børn er søde, men der er rigeligt af dem, og der er ingen grund til at få støtte til mere end to.

land klart og ubeskyttet, så vi kan få plads til endnu flere mennesker.

Tilbage til min ros til vores borgerlige regering:

Samfundet kan, skal og bør udelukkend­e støtte to børn pr. familie. Ingen har brug for at få tre, fire, fem eller seks børn i et rigt land som Danmark. I de fattige lande, derimod, kan det vaere et spørgsmål om liv og

død at have mange børn. Lad os danskere opføre os ansvarligt, lad os sammen gå forrest i kampen imod verdens overbefolk­ning. Naturen fortjener det, og vi har råd til det.

En stor ros til en borgerlig regering for omsider at levere et ansvarligt forslag.

 ?? FOTO: MAUD LERVIK ??
FOTO: MAUD LERVIK

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark