Ekstra Bladet

Behandling­en af de danske hjemløse er under al kritik

- Rune Olsen Hyben Alle 100 Kastrup

Jeg synes, at det er meget trist, at der bliver flere hjemløse i et rigt land som Danmark.

En undersøgel­se viser, at der siden 2009 har vaeret en stigning i antallet på otte procent, og at der lige nu er cirka 6650 hjemløse i Danmark – og måske derudover også et stort mørketal. Det kan Danmark ikke vaere bekendt, og man kan spørge sig selv om, hvorfor et såkaldt velfaerdss­amfund oplever en så markant stigning.

Ifølge eksperter skyldes det blandt andet, at boligerne bliver dyrere, og det haenger ikke sammen med kontanthja­elp, førtidspen­sioner og de øvrige sociale ydelser, der ikke stiger i samme takt.

Der er mange familier, der lejer vaerelser ud, men de ønsker ikke at leje ud til en socialt udsat – hellere til studerende. Samtidig er der faerre ufaglaerte job, og de unge skal hurtigt gennem uddannelse­ssystemet, og der er mange af dem, som ikke kan klare presset. Danmark er blevet et land, hvor der ikke er plads til dem, der er anderledes, mener Rune Olsen.

Siden 2009 er der sket en fordobling af antallet af unge hjemløse, og ifølge lederen af Blå Kors’ ungecafé skyldes det alle de krav, som systemet stiller til de unge om, at de skal vaere uddannelse­sparate og vide, hvad de vil vaere meget tidligt. Danmark er blevet et land, hvor der ikke er plads

til dem, som er såkaldt ’anderledes’, og som ikke kan overskue at skulle praestere hele tiden.

Er det i orden, at et rigt land som Danmark behandler socialt udsatte på den måde?

 ?? FOTO: JAKOB JØRGENSEN ??
FOTO: JAKOB JØRGENSEN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark