Ekstra Bladet

Team Danmark

- PRIVATFOTO tch@eb.dk RITZAU

– Vi arbejder på at få nogle flere traeningss­amlinger og nogle turneringe­r, fortaeller DTF’s direktør Klaus Nørby Jakobsen. Det er mange baekke små, indtil vi får nogle flere sponsorer ind.

– Men det haster jo lidt for det nuvaerende talentkuld?

– Ja, og nu har vi en gylden mulighed for at løfte det igen, og så er spørgsmåle­t, om jeg er god nok til at saelge vores setup til Team Danmark og finde ekstra midler.

Forbundet planlaegge­r desuden et samarbejde med de andre skandinavi­ske lande.

– Vi arbejder på at få nogle flere traeningss­amlinger og nogle turneringe­r. Forhåbentl­ig får vi også en Futures-turnering her i Danmark, men vi skal først finde en praemiesum på op til 30.000 dollars. – Det er ikke nyt for os, at der er et uforløst potentiale i dansk tennis, siger Lone Hansen, der er direktør i Team Danmark. Team Danmark (TD) har for ikke så laenge siden smashet Dansk Tennis Forbund (DTF) af banen. De opstillede resultatmå­l blev aldrig opfyldt, elitecente­ret i Farum blev lukket, og dialogen forstummed­e, mens støtten hørte op.

Men måske kan det nye talentkuld taende op under det kølnede forhold igen. TD-direktør Lone Hansen er i alt fald opmaerksom på, at der sker noget på banerne.

– Det er ikke nyt for os, at der er et uforløst potentiale i dansk tennis, siger hun.

– Både Clara Tauson og Holger Rune leverer nogle imponerend­e flotte resultater.

– De er begge store talenter, og vi følger naturligvi­s med i deres praestatio­ner, som dels vidner om deres potentiale­r, og dels om et godt traenerarb­ejde.

– Det er Dansk Tennis Forbund, der står for talentudvi­klingen af de unge spillere, og vi håber ligesom alle andre, at det lykkes at udvikle kommende verdensstj­erner. Det er bestemt interessan­t for dansk eliteidrae­t, siger

 ??  ?? Udfordret
Udfordret
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark