Ekstra Bladet

Kranspulså­ren lukkede til Mogens var timer fra at dø

-

I efteråret 2014 begyndte Mogens Jørgensen fra Valby at få trykken i brystet, og han begyndte at blive lidt forpustet på trappen.

Han fik også en uregelmaes­sig puls.

– Men det var ikke voldsomt. Jeg syntes dog, at jeg måtte drøfte det med min laege, som for en sikkerheds skyld sendte mig videre til en hjertespec­ialist, der egentlig heller ikke fandt noget. Jeg burde som så mange andre tabe fem-syv kilo og motionere noget mere, siger Mogens Jørgensen, der i dag er 64.

Men laegen syntes alligevel, at han skulle scannes – selv om der egentlig ikke var nogen, der troede, at han fejlede noget saerligt.

Men efter scanningen fandt man ud af, at hans store venstre kranspulså­re i hjertet havde lukket sig 70 procent.

Så han blev indstillet meget hurtigt til en ballon-udvidelse. Men da han 14 dage senere – i februar 2015 – lå på operations­bordet på Gentofte Hospital, havde kranspulså­ren lukket sig 99 procent.

– Der er jeg bogstaveli­g talt timer fra at ’stå af ’ (dø, red.). Men jeg havde det faktisk rimelig godt, hvilket overrasked­e den laege, der opererede mig, siger Mogens Jørgensen.

Men så gav laegen ham en ballonudvi­delse, hvor han lagde et lille trådnet ind i en ballon i åren på ham.

Og så sagde laegen, at han teknisk set kunne betragte sig som helbredt. Inden da blev han dog blandt andet sat i behandling med statiner (kolesterol­saenkende medicin, red.).

– Efter fire-fem timer får jeg at vide, at jeg egentlig godt må følges med min kone hjem i en taxa, siger Mogens Jørgensen.

Siden da har han vaeret på kolesterol­saenkende medicin, og det er han rigtig glad for.

– Min almene tilstand blev markant forbedret. Jeg har et ukomplicer­et forhold til kolesterol­saenkende medicin, lyder det fra Mogens Jørgensen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark