Ekstra Bladet

Seriøs vanskade

Van Morrisons inspiratio­nskilde er løbet tør på tamt album

- THOMAS TREO Van Morrison tom@eb.dk

Roll with the Punches (Caroline/ Universal) Ude fredag

I et slapt og uspaendend­e lydbillede fortolker han ti gamle skaeringer af blandt andre Sam Cooke, Lightnin’ Hopkins og Mose Allison, og tre af numrene har han såmaend tidligere udgivet.

Falder igennem

Inspiratio­nskilderne er tydeligvis tørret ud for Morrison, der fremstår decideret uinspirere­t på farveløse indspilnin­ger, hvor Paul Jones tilmed falder uskønt igennem blandt gaester som Jeff Beck, Georgie Fame og Chris Farlowe.

Som sangskrive­r bidrager Morrison med fem numre, men traveren ’Fame’, hvor gnavpotten begraeder sin berømmelse, udgav han første gang i 2003. Den nye version er minsandten vaerst, men ikke alt er helt meningsløs­t i nordireren­s fornuftsst­ridige verden.

’Transforma­tion’ er habil keltisk soul, som kun Morrison synger den, og den jazzede ’Too Much Trouble’ swinger undtagelse­svis, så man ikke kan lade vaere med at vippe med sutskoen.

’Roll with the Punches’ er imidlertid alt for standardis­eret, så selv om mesteren uundgåelig­t holder en vis standard, sidder man tilbage med en tom fornemmels­e af, at magikeren bag ’Astral Weeks’, ’Moondance’ og ’Veedon Fleece’ ikke findes laengere.

En plade, der lyder, som om Morrison gerne vil pensionere­s.

I et slapt og uspaendend­e lydbillede fortolker han ti gamle skaeringer af blandt andre Sam Cooke, Lightnin’ Hopkins og Mose Allison

Van Morrison – den nordirske veteran fortolker bluestrave­re på rutinen.

 ?? FOTO: UNIVERSAL ??
FOTO: UNIVERSAL
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark