Ekstra Bladet

NYE KAGEMAEND OG -KONER

KLAR, PARAT, BAG! Årets bageamatør­er er som vanligt en blandet flok. I år er der blandt andet blevet plads til en diabetiker

- PERNILLE CHRISTENSE­N RUNE MELCHIOR SJØRVAD pc@eb.dk; rms@eb.dk

Snart fyrer DR for sjette gang op for ovnene, når en flok bageglade amatører igen skal jonglere med mel, smør og fondant i den bedste sendetid.

Og når Timm Vladimir siger de berømte ord: ’Klar, parat, bag’, vil der også vaere skruet op for sendetiden. De to første bage-programmer dette efterår er nemlig haevet, så sendetiden straekker sig over halvanden time.

Som Ekstra Bladet tidligere har skrevet, er det to nye dommere, der skal smage på amatørbage­rnes vaerker. Markus Grigo og Katrine Foged Thomsen afløser Jan Friis-Mikkelsen og Mette Blomsterbe­rg, og det glaeder de sig ikke overrasken­de til.

– Programmet skal vaere med til både at underholde, men bestemt også at inspirere danskerne til at prøve noget nyt samt at aendre vores madvaner og -forståelse. Det skal vaere sjovt at vaere i køkkenet, og man skal turde eksperimen­tere og fejle, og det tror og håber jeg på, at programmet vil inspirere seerne til, siger Katrine Foged Thomsen i pressemedd­elelsen.

De ti nye amatørbage­re er mellem 20 og 60 år og kommer fra alle dele af landet.

Faelles for dem er naturligvi­s deres store kaerlighed til bagning og bagvaerk.

Den 59-årige bedstemor Rosa bager med sine børnebørn, som elsker hendes kager. 21-årige Kirsten får blandt andet sin inspiratio­n, når hun roder med sin folkevogns­boble i garagen.

27-årige Nip bager naesten hver dag, hvilket spreder stor glaede i studiegrup­pen, og så er der 31-årige Jacob fra Østerbro, der har diabetes, hvilket umiddelbar­t burde vaere et handicap, når man stiller op til et program med rå maengder sukker.

Inspireres af rejser

Den udfordring har Jacob dog taenkt sig at håndtere ved kun at smage små stykker af sine egne kager.

Han kan dog godt spise lige så meget kage som alle andre. Det kraever bare, at han medicinere­r sig, oplyser DR.

Deltagerne inspireres af alt fra kunst, rejser og noget så utradition­elt som bilmekanik, hvilket allerede kommer til udtryk i første program, hvor deltagerne udfordres og blandt andet skal fortolke den gode gamle ’snitte’.

’Den store bagedyst’ har saesonprem­iere 4. oktober klokken 20.

Det skal vaere sjovt at vaere i køkkenet

 ?? FOTO: BJARNE BERGIUS HERMANSEN/DR ?? Sådan ser de ti håbefulde amatørbage­re ud.
FOTO: BJARNE BERGIUS HERMANSEN/DR Sådan ser de ti håbefulde amatørbage­re ud.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark