Ekstra Bladet

I BLÅ BLOK Samuelsens sorte udsigt

At bøje sig opfatter lig I

- Pma@eb.dk trs@eb.dk kbl@eb.dk

or et forhandlin­gsforløb. iet føler ikke, at det skylLA noget som helst slet ikke at laegge stemtil ’gode gaver’, som prit gavner topskatten­e. mtidig står en reform af gifter langt nede på DF’s eliste. Naesten lige så t nede som topskattel­etr – og derfor var fordlinger­ne dømt til å i hårdknude. le var ellers på ånd enige om, at ringer af bilafr skal forhandhur­tigt og dit for ikke at e bilsalget i i stå. Men nu forhandlin­gernde i deres fjerge – og der er nu ikke plannye møder. F gav i går rengen et ultium: Hvis ikke andlingern­e verstået i naeuge, bliver slet ikke n aftale. – Du kan jo se mig i øjnene, og se, hvor stålsat jeg er.

Sådan har Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, tidligere sagt om topskattel­ettelser.

Men der er ikke meget stål i blikket laengere.

For heller ikke i den her omgang kunne regeringen og dermed Samuelsen finde plads til lettelser i topskatten, hvilket fik dem til at kigge mod nye muligheder:

En fjernelse af loftet over det såkaldte beskaeftig­elsesfradr­ag og en saenkelse af bilafgifte­rne.

Og som forhandlin­gerne om en saenkelse af bilafgifte­rne skrider frem, så tyder det på, at Samuelsen må sluge flere kameler.

Ingen hjaelp fra DF

Lige nu ser det ikke ud til, at Liberal Alliances leder kan hente meget hjaelp hos regeringen­s parlamenta­riske grundlag, Dansk Folkeparti.

Kristian Thulesen Dahl har tidligere udtalt, at der ikke bliver tale om skjulte topskattel­ettelser.

’Det, regeringen har foreslået i forhold til bilafgifte­r, ville i forhold til personskat­ten svare til at saenke topskatten’, skrev Thulesen Dahl i sit ugebrev.

Heller ikke DF’s mand ved forhandlin­gsbordet om bilafgifte­rne ser saerligt lyst på situatione­n.

– Jeg har en fornemmels­e af, at regeringen har svaert ved at finde ud af med sig selv, hvor det kan lande, når det nu ikke skal vaere de 100 procent i afgift. Det er vel også derfor, at der er så lang tid mellem møderne, siger finansordf­ører René Christense­n og henviser til forhandlin­gerne, der er gået i stå.

Lars Løkke Rasmussen (V) regnede med, at det kun ville tage et par uger at nå til enighed, men indtil videre er der gået fire.

Ekstra Bladet har forgaeves forsøgt at få en kommentar fra Liberal Alliances top

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN OG JENS DRESLING ?? Ekstra Bladet i går En presset mand
Liberal Alliances partileder, Anders Samuelsen (th.), er blevet traengt i defensiven af Dansk Folkeparti­s formand, Kriatian Thulsen Dahl (tv.), der naegter at laegge stemmer til planerne om at saenke bilafgifte­rne.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN OG JENS DRESLING Ekstra Bladet i går En presset mand Liberal Alliances partileder, Anders Samuelsen (th.), er blevet traengt i defensiven af Dansk Folkeparti­s formand, Kriatian Thulsen Dahl (tv.), der naegter at laegge stemmer til planerne om at saenke bilafgifte­rne.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark