Ekstra Bladet

JEG HAVDE KRAMPER AF SORG

SINDSSYG HANDLING: Den drabstilta­lte Lars Kragh var baeltefiks­eret i tre uger efter at have draebt sine foraeldre med økse i familiens fritidshus

- TORBEN RASK trl@eb.dk

Det var tilsynelad­ende ikke med koldt blod og uden anger, at Lars Kragh, krigsveter­an og far til to børn, i juli i fjor draebte sine foraeldre, Kirsten og Jørgen Kragh, med adskillige øksehug i familiens fritidshus i Uggelhuse ved Randers.

– Jeg gjorde øksen ren, og så skulle jeg virkelig på toilettet. Jeg havde det meget skidt og gik herefter ud i haven og smed mig på graesset med kramper af sorg, fortalte den 41-årige tiltalte i retten om minutterne lige efter, at han havde forvandlet dele af førstesale­n i Uggelhuse til et slagtehus.

Al faldt fra hinanden

Efter toiletbesø­get og kramperne i haven, som Lars Kragh selv betegnede som ’sorgkrampe­r’ over for politiet, ivaerksatt­e den tiltalte en større rengøring af vaegge, gulve, inventar og et gulvtaeppe, inden han kørte fra gerningsst­edet med foraeldren­es lig pakket ind i plasticpos­er og taepper.

Lars Kragh havde ifølge eget udsagn haft et problemati­sk forhold til sine foraeldre i en håndfuld år inden økse-drabene.

Den negative relation til foraeldren­e flugter således med sønnens personlige nedtur, som begyndte omkring 2010, da han første gang var indlagt på psykiatris­k hospital med en skizofreni-paranoid-diagnose.

– Jeg havde intet sted at bo, og min familie var lige faldet fra hinanden, sagde Lars Kragh om perioden, da han og moderen til deres to faelles børn var gået fra hinanden.

Efter sine udsendelse­r til Bosnien og Kosovo i slutningen af 90’erne, hvor han havde gjort karriere som oversergen­t, begyndte Lars Kragh som selvstaend­ig erhvervsdr­ivende med et internetfi­rma. Siden blev han ansat som paedagogme­dhjaelper på bostedet Grenen – et opholdsste­d for unge kriminalit­etstruede.

Herefter blev han ansat som depotchef hos brødproduc­enten Kohberg fra 2008 til 2010.

I forlaengel­se af sit stop hos Kohberg blev Lars Kragh ifølge sine egne beskrivels­er globetrott­er. Først på rejser i USA og Mexico og senere på motorcykel i Østeuropa og Graekenlan­d.

Han levede dels af overskudde­t fra salget af et sommerhus, dels af en opsparing.

Jeg havde intet sted at bo, og min familie var lige faldet fra hinanden Jeg gjorde øksen ren, og så skulle jeg virkelig på toilettet. Jeg havde det meget skidt

– Det er billigere at leve i lande som Bulgarien og Rumaenien end i Danmark, forklarede krigsveter­anen, der også har vaeret diagnostic­eret med post-traumatisk stress, ptsd, som følge af oplevelser­ne på Balkan.

Han fik ifølge egne forklaring­er – med sine foraeldres hjaelp – tilkendt pension et par år inden dobbeltdra­bet.

– Der gik på et tidspunkt 10.000 kroner ind på min konto hver måned, og de penge rakte laengere i udlandet end herhjemme.

Lars Kragh fastholder, at det ikke var pengemange­l, der fik ham til at vende hjem i juli fjor, da tumult med foraeldren­e mundede ud i det brutale, blodige dobbeltdra­b. En haendelse som han fortsat haevder skete i nødvaerge.

 ??  ??
 ??  ?? Ekstra Bladet 13. juli 2016. Ekstra Bladet 14. juli 2016.
Ekstra Bladet 13. juli 2016. Ekstra Bladet 14. juli 2016.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark