Ekstra Bladet

Øksen svingede som en vejrmølle

-

Relationen mellem den drabstilta­lte Lars Kragh og hans foraeldre, Jørgen og Kirsten Kragh, var ifølge sønnen og krigsveter­anen problemati­sk i årene, inden han draebte dem med en økse.

Lars Kragh var kommet hjem til sine foraeldres fritidshus i Uggelhuse ved Randers i timerne inden blodbadet i juli i fjor.

Optakten havde ifølge den 41-årige søn vaeret problemati­sk, fordi foraeldren­e gentagne gange havde chikaneret og ’angrebet’ ham ved deres perifere møder i årene inden drabene.

– Øksen svingede som en vejrmølle. Jeg ramte min far to gange i hovedet og derefter min mor to gange, berettede Lars Kragh indimellem grådkvalt om raedselssc­enariet.

Uhyggelige lyde

Den 41-årige slog ifølge egne udsagn i retten sin far med øksen ad to omgange, mens moderen angivelig døde hurtigere som følge af de mange voldsomme øksehug i hovedet og på kroppen.

– Min far kravlede hen ad gulvet og sagde rallende lyde, det var meget uhyggeligt, og derfor slog jeg ham igen med øksen, forklarede Lars Kragh om drabene på de foraeldre, som han angivelig senest havde set i september 2014.

Dengang i foraeldren­es hjem i Låsby ved Silkeborg, da politiet måtte tilkaldes i forbindels­e med en tvangsindl­aeggelse af den psykisk syge krigsveter­an.

Brev fra mor og far

Efter at have gjort rent og pakket sin mor og far ind i plasticpos­er og taepper kørte Lars Kragh rundt i flere dage i foraeldren­es Golf med deres tildaekked­e lig på bagsaedet. Han medbragte blandt andet en skovl i bilen, hvori der også var et brev skrevet af Kirsten Kragh til sønnen 22. juni 2015.

’Kaere Lars. Vi ved ikke, hvornår du kommer tilbage til Danmark, men når du kommer, kan du se, at vi har givet lejlighede­n en overhaling. Vi har i den forbindels­e lagt penge ud for dig, som vi vil modregne, når lejlighede­n er solgt. Håber det er en o.k. plan for dig.’ Brevet fortsaette­r: ’Vi ved godt, at vores ageren ikke altid er faldet i god jord hos dig, men vi håber, at du kan tilgive os. Vi har i hvert fald besluttet, at vi aldrig igen vil stå bag en tvangsindl­aeggelse af dig. Du vil altid vaere i vore hjerter. Knus fra far og mor.’

Den 41-årige afviser at have laest brevet, der omhandler en lejlighed i Viby ved Aarhus, som han også havde adgang til.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark