Ekstra Bladet

Skal ses efter i sømmene

- Ritzau

Det kommunale tilsyn under Ankestyrel­sen går nu ind i sagen om den radikale beskaeftig­elsesborgm­ester i København, Anna Mee Allerslevs, brug af Rådhushall­en. Det skriver Berlingske.

Det sker, efter at Ekstra Bladet i sidste uge kunne afsløre, at Anna Mee Allerslev har lånt Rådhushall­en på Københavns Rådhus til sin bryllupsre­ception uden at betale for det. Et lokale, der normalt koster 65.000 per døgn at leje.

Tilsynet holder øje med, om kommuner og regioner overholder reglerne for offentlige myndighede­r.

Ifølge Berlingske har Ankestyrel­sen 13. september sendt et brev til Borgerrepr­aesentatio­nens Sekretaria­t i København med overskrift­en ’Vedrørende udlån af lokaler på Rådhuset’.

Af brevet fremgår det at, at Ankestyrel­sen gennem presseomta­le er blevet opmaerksom på, at Københavns Kommune tilsynelad­ende udlåner Rådhushall­en vederlagsf­rit til medlemmer af Borgerrepr­aesentatio­nen til private formål.

Ankestyrel­sen beder i brevet Borgerrepr­aesentatio­nen i København om en udtalelse, som skal indgå i en vurdering af, om der skal rejses en tilsynssag.

Skal redegøre for alt

Kommunen skal ifølge Berlingske blandt andet gøre rede for, om kommunen i ’alle tilfaelde har fulgt retningsli­njerne, eller om der er sket en fravigelse fra disse og i givet fald hvorfor’.

I 2011 vedtog Borgerrepr­aesentatio­nen to indstillin­ger om brug af rådhusets lokaler af Borgerrepr­aesentatio­nens medlemmer.

Her står der blandt andet, at rådhusets lokaler kan bruges til mødeaktivi­teter, men det bliver understreg­et, at kommunen ikke udlåner lokaler vederlagsf­rit til private arrangemen­ter.

Københavns Kommune har nu to måneder til at svare Ankestyrel­sen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark