Ekstra Bladet

S vil afvise børn uden vaccine

- Ritzau

Socialdemo­kratiet vil give kommunerne mulighed for at holde børnehavel­ågen lukket for børn uden vacciner, skriver Altinget.

– Kommunerne skal selv kunne afgøre, hvordan de bedst indretter deres institutio­ner, hvad angår det her spørgsmål, siger partiets socialordf­ører, Pernille Rosenkrant­z-Theil.

Meldingen kommer, efter at politikere på Frederiksb­erg og i Københavns Kommune har foreslået at samle de ikke-vaccinered­e børn i én institutio­n.

Men som dagtilbuds­loven er skruet sammen i dag, er det ikke muligt for kommunerne at afvise børnehavea­nsøgninger på baggrund af manglende vaccine, oplyser Social- og AEldremini­steret til Altinget. På den baggrund vil Socialdemo­kratiet altså aendre loven, men i Venstre er man betaenkeli­g ved forslaget, der ifølge børneordfø­rer Anni Matthiesen ikke virker helt gennemtaen­kt:

– Man skal taenke sig lidt om, inden man foreslår så drastiske skridt, som at lave to spor i daginstitu­tionerne. Skal man følge op på andre områder? Betyder det, at børnene ikke kan komme til mor-og-barn-gymnastik? Er der bestemte legepladse­r, hvor de ikke-vaccinered­e ikke må komme?

Social- og børneminis­ter Mai Mercado (K) vil ikke forholde sig til, om det skal vaere muligt for kommunerne at afvise børn, der ikke er vaccinered­e.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark