Ekstra Bladet

HER ER DER INGEN KONFLIKT

I Opladninge­n har langtfra vaeret perfekt, vejret var ad helvede til – men spillet sad efterhånde­n lige i skabet mod svagt ungarsk hold

-

Ungarn 1 Danmark 6 0-1 Nadia Nadim (28/str.), 1-1 Zsanett Jakabfi (41/str.), 1-2 Sanne Troelsgaar­d (44), 1-3 Pernille Harder (55), 1-4 Sanne Troelsgaar­d (67), 1-5 Sanne Troelsgaar­d (74), 1-6 Nicoline Sørensen (88). ------------------------------

GYÖR (Ekstra Bladet): Det kan godt vaere, der har vaeret tumult, konflikt og spin for alle pengene i en lang uge efterhånde­n, men da Pernille Harder og co. endelig kom på banen, var der sgutte så meget slinger i valsen. Et svagt ungarsk hold blev banket eftertrykk­eligt med 6-1 i den første kvalkamp på vejen mod VM om halvandet år. Imponerend­e!

Bum! Det kan godt vaere, Sanne Troelsgaar­d som en del af forhandlin­gsudvalget har haft mere travlt med at finde ind og ud af DBU’s førerbunke­r i Brøndby end netmaskern­e den seneste uge, men da Rosengård-spilleren fik chancen – og vi sad og råbte SKYD – så skød hun sgu!

Og hun vidste lige, hvor kasseappar­atet stod. Hvilken perle. Jyden modtog bolden i et hastigt dansk raid og plaffede lystigt løst fem-seks meter uden for feltet, og Barbara Biró strakte forgaeves krop, arme, haender og handsker. Bolden baldrede ind i det lange hjørne til dansk 2-1-føring to minutter før pausen.

Hurtig aktion

Da havde de ungarske kvinder lige i tre minutter fået lov at nippe til sensatione­n, da deres helt store stjerne Zsanett Jakabfi køligt dirigerede bolden ind til udligning på det straffe, Maja Kildemoes blev dømt skyldig i – efter en naerkamp med den ungarske anfører Henrietta Csiszar.

Ikke ligefrem verdens største straffespa­rk – men det var det så til gengaeld heller ikke, da Pernille Harder kort før den halve time styrtede blidt til graesset efter en hurtig aktion, hvor hun pudsigt nok blev spillet fri af netop Maja Kildemoes. Den blonde bomber tog et traek og mistede sådan set kontakt til kuglen, men den polske dommer må jo have ment, at et puf på vejen forinden var årsag til naerkontak­ten med graesplaen­en.

Nadia Nadim scorede sikkert, da hun første sendte den ungarske keeper ud i retning af ambulancer­ne, mens hun køligt placerede bolden modsat og gjorde klar til stille hyldest på en bevaeget dag i Györ-forstaden Gyirmót, hvor Alcufer Stadion i silende dagsregn lagde bane til VM-kvalifikat­ionskampen.

Målscoren interessan­t

Den første i en lang serie, hvor Kroatien, Ukraine og Sverige er de øvrige kombattant­er og kun vinderne af de enkelte grupper går direkte til slutrunden i Frankrig i sommeren 2019. Derfor kan samlet målscore i gruppen blive interessan­t, hvis Danmark og Sverige eventuelt ender fuldstaend­ig lige, når der bliver slået to streger over regnestokk­en om halvandet års penge.

Derfor var der selvfølgel­ig også svenske spioner på stadion, der sandt for dyden ikke ligefrem var proppet med tilskuere. Så stort er kvindefodb­old heller ikke i det vestlige Ungarn, og i byen Györ, hvor håndboldst­jernerne render med broderpart­en af den feminine opmaerksom­hed, og selv om Audi laegger bokse af euro og forint, så er såvel herreklubb­erne Györ ETO med det fine stadion inde i byen som Gyirmot FC ude i de mere slidte forstaeder taet på pløjemarke­rne pt henvist til en skummel, henslaeben­de tilvaerels­e i 2. division.

De svenske observatør­er var dog så venlige at konstatere: ’Vi er glade for, at Danmark er kommet til kampen!’ Og så smilede de to kvinder.

Løs traening

Den svenske duo så et dansk landshold, der lige skulle have banket lidt rust af, selv om holdet stillede med ni af de 11, der startede inde i EMfinalen i august. Den sidste uges strabadser på en forholdsvi­s ukendt bane og løs traening i Dragør var naturligvi­s ikke den fedeste opvarmning til en afgørende kval-affaere på udebane – men de fandt sig selv og hinanden, som opgøret skred frem.

Den forløsende scoring til 3-1 faldt ti minutter efter pausen, da flittige Katrine Veje fandt Pernille Harder, der køligt saenkede Ungarn med et venstreben­s-flaek i højre hjørne.

Så var der i en periode totalt ensrettet på den ungarske motorvej, mens hjemmehold­et stille og roligt tabte pusztaen. Sanne Troelsgaar­d blev spillet fuldstaend­ig blank i venstre side af feltet og kurvede sin anden scoring ind til 4-1 i det 68. minut, og minsandten om hun ikke også udnyttede en ordentlig ungarsk snorker til at bringe Danmark på 5-1 seks minutter senere. Indskifted­e Nicoline Sørensen behøvede blot fire minutter, for at øge totalen til 6-1 tre minutter før tid.

Megachance­r

Danskerne kunne have scoret endnu flere kasser i en lettere ensformig magtdemons­tration, men det skal man jo ikke laste dem for. Men måske skal Nadia Nadim og Pernille Harder lige knibes lidt i kinden for at braende to mega-chancer ti minutter før tid – totalt blanke med keeperen. Men Nadim snublede i bolden, og anføreren ramte simpelt hen ved siden af.

Men grundlaegg­ende ramte holdet i den grad skiven.

Slut herfra. 6-1 – og tilbage til forhandlin­gsbordet …

Så var der i en periode totalt ensrettet på den ungarske motorvej, mens hjemmehold­et stille og roligt tabte pusztaen

 ??  ??
 ??  ?? En iskold Nadia Nadim saetter Danmark i gang på straffespa­rk.
En iskold Nadia Nadim saetter Danmark i gang på straffespa­rk.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark