Ekstra Bladet

VIL SMIDE HAM UD AF

STOPPER IKKE HER: Anklageren har anket byrettens beslutning om at lade LTF-lederen Shuaib ’Shebi’ Khan blive i Danmark

- KATRINE M. RASMUSSEN THOMAS GÖSTA SVENSSON TEGNING: JØRGEN BITSCH

Der gik ikke mange timer, efter at lederen af Loyal to Familia, Shuaib ’Shebi’ Khan, havde forladt retten, før statsadvok­aten i København meldte ud, at den anker dommen.

Den kun 30-årige bandeboss har siddet over ti år i faengsel, og hans cv rummer et lang liste af personfarl­ig kriminalit­et.

Mandag kunne han tilføje endnu en dom til listen, da han blev idømt tre måneders faengsel og en betinget udvisning, men han slap for anklagemyn­dighedens påstand om ubetinget udvisning af Danmark.

Dommer Kari Sørensen forklarede i retten, at det ville vaere i strid med Danmarks internatio­nale forpligtel­ser at udvise Shuaib Khan.

På grund af det politiske pres er der naeppe nogen i det system, der vil tage ansvaret og sige: Nu stopper vi

På gaden stod alle lederens trofaste bandebrødr­e og jublede over udfaldet af sagen og udsigten til at få deres leder tilbage på gaden inden for fire uger.

Mange politikere var derimod voldsomt utilfredse og stod hurtigt klar med kritiske indvending­er over for rettens beslutning om at lade bandeleder­en blive i Danmark.

Kørt af sporet

LTF-lederens forsvarer, Michael Juul Eriksen, mener, at sagen er kørt af sporet drevet af det store politiske pres, og han mindes ikke, at han har oplevet lignende i sin tid som forsvarer.

– Dommen ligger jo ikke engang på skrift endnu. De har altså anket, inden de har laest den, siger den overrasked­e forsvarsad­vokat.

– På grund af det politiske pres er der naeppe nogen i det system, der vil tage ansvaret og sige: Nu stopper vi den her sag, for nu har retten talt, fortsaette­r Michael Juul Eriksen.

Advokaten mener også, at praksis for lignende sager er rimelig klar:

Han mener, at Shuaib Khan har stor tilknytnin­g til Danmark og ingen tilknytnin­g til Pakistan, og at der derfor skal meget alvorliger­e kriminalit­et til, før der kan blive tale om en udvisning.

– Hvis man ser på andre sager, så er der jo folk, der er blevet i Danmark, selv om de har fået flere års faengsel – også på trods af at de har vaeret betinget udvist før, siger han.

Klar til kamp

Forsvarer Michael Juul Eriksen har fra begyndelse­n påpeget, at han ikke synes, at sagen har fulgt det mønster, der er kendt fra lignende sager.

– Det gaelder både det, at han er blevet varetaegts­faengslet, og at anklagemyn­digheden så hårdt er gået efter en ubetinget udvisning i en sag, som trods alt kun giver få måneders faengsel.

 ??  ?? Klar til naeste omgang
Shuaib ’Shebi’ Khan, som han tog sig ud i retten, hvor han forholdt sig tavs. LTF-lederen var tiltalt for trusler mod en betjent, men slap i første omgang for at blive udvist. Nu er sagen blevet anket.
Klar til naeste omgang Shuaib ’Shebi’ Khan, som han tog sig ud i retten, hvor han forholdt sig tavs. LTF-lederen var tiltalt for trusler mod en betjent, men slap i første omgang for at blive udvist. Nu er sagen blevet anket.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark