Ekstra Bladet

Skal aldrig se sin søn igen

- JONAS SKOV NIELSEN skov@eb.dk

AEgteskabe­t mellem Peter Lundin og hans 12 år yngre nu tidligere hustru, Betinna Brøns, er brast. Det bekraefter den i dag 33-årige kvinde til Ekstra Bladet, efter at Se & Hør som de første kunne fortaelle nyheden.

– Skilsmisse­n gik igennem 3. oktober, men jeg har ikke set ham siden starten af året, fortaeller Betinna Brøns til Ekstra Bladet.

I mere end ni år var hun sammen med Peter Lundin, og de seneste seks år har parret vaeret gift. Hun fortryder inderligt forholdet og aegteskabe­t med den firedobbel­te morder, der i to tilfaelde er dømt for drab.

Vi har faktisk ikke haft et rigtigt forhold siden jeg fik vores søn

– Jeg forventer ikke, at nogen har medlidenhe­d med mig. Det er ikke derfor, jeg står frem, for uanset hvad jeg siger og gør, vil det aldrig blive godt modtaget. Det er heller ikke meningen.

Parterede en familie

Peter Lundin er hovedperso­n i en af danmarkshi­storiens mest opsigtsvae­kkende drabssager.

I sommeren 2000 udslettede han en hel familie, da han draebte sin davaerende kaereste, den enlige mor Marianne Pedersen og hendes to drenge, Dennis og Brian, i deres hjem i Rødovre.

Lundin tilstod i Østre Landsret det tredobbelt­e mord, ligesom han også i detaljer har fortalt, hvordan han parterede sine ofre i husets garage og fordelte deres jordiske rester i plastiksae­kke, som han dumpede i affaldscon­tainere i området.

Ligene er aldrig blevet fundet.

Få måneder inden drabet på Marianne Pedersen og drengene var Peter Lundin blevet udvist fra USA. Her havde han afsonet syv år af en dom på 15 års faengsel, som han i 1993 blev idømt for drab på sin mor, tyskfødte Anna Schaftner, i 1991.

Har ventet laenge

Betinna Brøns har ifølge eget udsagn kaempet laenge for at blive skilt fra Peter Lundin. En kamp der har vaeret hård.

Det eneste rigtige lyspunkt i Betinna Brøns liv de seneste år, har vaeret hendes søn, som hun fik sammen med Peter Lundin i september 2014.

– Vi har faktisk ikke haft et rigtigt forhold siden jeg fik vores søn. Siden da, har det vaeret ét stort skaenderi.

– Han skal ikke se sin far igen. Det kommer han ikke til. Der skal vaere totalt ophør af samvaer. Jeg har taget mine forholdsre­gler, fastslår hun.

– Siden jeg fik min søn, har alt i min verden handlet om ham. Det er er også derfor, jeg har forsøgt at komme så blidt ud af forholdet med Peter som overhovede­t muligt. Siden jeg fik ham, har jeg vidst, jeg skulle finde en vej ud af aegteskabe­t, siger Betinna Brøns.

 ?? PRIVATFOTO ?? Peter Lundin blev for seks år siden gift med Betinna Brønns.
PRIVATFOTO Peter Lundin blev for seks år siden gift med Betinna Brønns.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark