Ekstra Bladet

UBÅDS-MYSTERIET SAMARBEJDE SK

. FAELLES INDSATS: Kim Walls hoved og ben var forsøgt tynget ned og skjult for altid. Men kropsdelen­e kan nu indgå i løsningen af gåden om hendes død efter eksperters taette samarbejde

- LINETTE KRØGER JESPERSEN METTE FLECKNER PRIVATFOTO PRIVATFOTO

Det var et kaempe gennembrud i sagen om Kim Walls tragiske død om bord på Nautilus, da drabschef Jens Møller kunne afsløre, at efterforsk­erne havde fundet et hoved og to ben, der var blevet identifice­ret som journalist­ens, på havets bund i 1012 meters dybde.

En tilsynelad­ende umulig opgave, som kun lykkedes i et taet samspil mellem politinaes­er, hundesnude­r og andre specialist­er.

Det er et stort teamwork med politiet som dem, der samler puslespill­et

– Det er et stort teamwork med politiet som dem, der samler puslespill­et, forklarer drabschef Jens Møller og naevner polititekn­ikere, de svenske lighunde, forsknings­skibet Aurora, dykkere og retsmedici­nske specialist­er.

Det var et detaljeret radarplot over ubådens faerden i timerne op til, at Peter Madsen blev bjaerget i Køge Bugt, der var grundlaget for politiets masterplan over eftersøgni­ngen.

Nautilus var dykket ned i fire timer fra omkring 4.40 til 8.25, hvor politiet mener, at Kim Wall blev draebt og parteret, hvorefter ubåden drev oppe 1,8 kilometer.

– 1,8 kilometer lyder ikke af meget, men det er rigtig meget ude på havet, og isaer på havets bund.

– Selv om der er god sigt, kan dykkerne måske se 10-15 meter til siden. Det er fantastisk, at dykkerne fra Søvaernet utraetteli­gt bliver ved med at lave de dyk, siger Jens Møller.

Og de er ikke faerdige endnu. Så sent som i går var de igen i vandet for at lede efter de manglende arme.

Fantastisk­e hunde

De specialtra­enede svenske lighunde har givet markeringe­r, der har vaeret fikspunkte­r for eftersøgni­ngen på ruten.

– Vi har vaeret ude og sejle i otte-ti timer, hvor de ikke rører sig, og så lige pludselig rejser de sig op, bliver urolige, gør og skraber med poterne i bådene. Det er et meget fantastisk syn, siger Jens Møller.

Det er fantastisk, at dykkerne fra Søvaernet utraetteli­gt bliver ved med at lave de dyk

Dykninger 400-500 meter rundt om de steder, som hun- dene havde markeret, gav i første omgang ikke noget.

Men da ekspertern­e fra forsknings­skibet Aurora derefter blev sat ind med deres specialvid­en, der blev sammenhold­t med oplysninge­rne fra hundemarke­ringer, radarplot og allerede afsøgte områder, kom de med et nyt bud, som flyttede synet på søgeområde­t i Køge Bugt.

– Det viser sig, at vi gør fundet naesten en kilometer fra markeringe­rne og meget taet på der, hvor Auroras besaetning havde beregnet, at det ville give mening at begynde, da vi indledte vores

Vigtige svar

Da ligdelene var blevet bjaerget, kunne ekspertern­e fra Retsmedici­nsk Institut føje endnu en brik til puslespill­et. De obducerede torsoen frem til klokken fire om mor-

 ??  ??
 ??  ?? Jagten på sandheden om Peter Madsens gerninger og den uhyggelige nat på ubåden fortsaette­r.
Jagten på sandheden om Peter Madsens gerninger og den uhyggelige nat på ubåden fortsaette­r.
 ??  ?? Hvad skete der rent faktisk med journalist­en Kim Wall? Et hold af eksperter jagter fortsat svaret.
Hvad skete der rent faktisk med journalist­en Kim Wall? Et hold af eksperter jagter fortsat svaret.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark