Ekstra Bladet

En helt ny rolle

-

Aarhus Universite­ts Institut for Bioscience er blandt de samarbejds­partnere, der er blevet rost af drabschef Jens Møller fra Københavns Politi. Det skyldes indsatsen fra forsknings­skibet Aurora og dets mandskab i forbindels­e med søgningen efter Kim Wall.

Det er første gang, Aurora har haft en rolle i en kriminalsa­g. Skibet råder over en maengde avanceret udstyr, der blandt andet kan måle strømforho­ldene i havet. Det har også et saerlig ekkolod, der kan sammenlign­es med en radar, som man kan bruge til at scanne havbunden og få et billede af, hvad der ligger dernede. Dykkerne fra minørtjene­sten bliver ofte brugt af politiet, fordi de er vant til at arbejde under vand med stor varsomhed.

Data fra skibets elektronis­ke udstyr blev analyseret under eftersøgni­ngen i Køge Bugt.

Kunne udpege findestede­t

– Sammen med viden omkring strømme, vindforhol­d og andre småting har vi vaeret med til at stykke et billede sammen i samarbejde med de øvrige aktører.

– Med alle de data vi fik, og koblet med nogle beregninge­r, vi har lavet, har vi vaeret med til at pege på, hvor det bedst kunne betale sig for dykkerne at søge, har skipper Torben Vang forklaret til Jyllands-Posten.

Han var ikke at traeffe i går om bord på Aurora, som Aurora er et højteknolo­gisk skib, der også blev inddraget i sagen.

nu er ude på havet i et helt andet aerinde.

Til hverdag bruges skibets teknologi og udstyr til havundersø­gelser. Aurora er

blandt andet udstyret med flere computersk­aerme, hvor forskerne kan overvåge havbunden.

De kan blandt andet se,

hvilke lag bunden består af og tage sediment- og vandprøver, ligesom skibets udstyr kan spore genstande på bunden. Peter Madsen har forklaret, at der skete en ulykke om bord på Nautilus, at Kim Wall fik en luge i hovedet, så hun fik kraniebrud og døde, og at han smed hende hel over bord.

Kim Walls hoved, ben og tøj blev fundet under eftersøgni­ngen i Køge Bugt i fredags. En foreløbig obduktion viste, at hovedet ikke havde frakturer i kraniet.

I august blev torsoen af den 30-årige journalist fundet i vandkanten ved det sydlige Amager.

De retsmedici­nske og kriminalte­kniske undersøgel­ser af ligdele og tøj er langtfra faerdige.

 ?? FOTO: SØVAERNET ?? Jagten på sandheden
FOTO: SØVAERNET Jagten på sandheden
 ?? FOTO: KENENTH MEYER ??
FOTO: KENENTH MEYER

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark