Ekstra Bladet

Nyt styresyste­m til iPhone driller danske mobilkunde­r

FEJLER: Forbrugerr­ådet Taenk anbefaler, at man venter med at opdatere til iOS 11

-

Der er faktisk meget godt at sige om Apples nyeste mobile styresyste­m kaldet iOS 11, der er smartere og nemmere at bruge end før. Men det kraever selvfølgel­ig, at det virker på ens enhed.

Knaegten blev selvfølgel­ig ked af det, når både mor og far fint kunne opdatere deres iPhones

da han forsøgte at laegge iOS 11 på den:

– Apple siger til os, at telefonens harddisk har en fejl og haft det laenge. Men telefonen virkede jo med iOS 10, men går død med iOS 11.

– Knaegten blev selvfølgel­ig ked af det, når både mor og far fint kunne opdatere

deres iPhones, og hans så crasher, lyder det fra Lars Petersen.

Vent med at opdatere

Martin Salamon fra Forbrugerr­ådet Taenk er enig:

– Det er Apples ansvar, at deres opdatering­er virker på telefonern­e. De må sikre, at der hurtigt kommer rettelser ud, eller at man kan gå ind i deres butikker og få en reel hjaelp, uden at man skal betale for det.

Apple er kendt for at sende hyppigere opdatering­er ud end på Android, hvor der er faerre opdatering­er, som kommer meget ujaevnt til de

forskellig­e Android-telefoner. Og det er godt, mener Martin Salamon.

Men det skaemmer billedet af Apple, at de ikke sørger for, at deres opdatering­er er gennemprøv­ede:

– Vores opfordring er derfor, at man denne gang venter med at opdatere, indtil Apple har styr på det og sendt de rettede versioner ud.

– Det er ikke noget, vi normalt har lyst til at anbefale, fordi opdatering­er kan vaere vigtige rent sikkerheds­maessigt. Men som forbruger kan du jo først nu, hvor andre har haft problemer, gennemskue,

at netop denne opdatering giver dig problemer, fordi din telefon er af aeldre model. Apples officielle svar på kritik er typisk tavshed, men firmaet har efter udrulninge­n af iOS 11 erkendt, at der er fejl i både e-mailklient­en og problemer med lydkvalite­ten under opkald. Derfor er der siden lanceringe­n 19. september sendt to større fejlrettel­ser ud.

 ?? FOTO: MARK LENNIHAN/AP ??
FOTO: MARK LENNIHAN/AP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark