Ekstra Bladet

Til tip dit Send Hjaelp fra Joan flash@eb.dk

Den kendte sexolog har skabt sin egen podcast for at hjaelpe danskere med ondt i sexlivet

- JULIE KRAGH jukr@eb.dk

Mange danskere har problemer i dobbeltsen­gen – eller hvor man nu vaelger at udleve sine seksuelle udskejelse­r.

Det vil sexologen Joan Ørting gerne gøre noget ved, og derfor har hun startet sin egen podcastser­ie med titlen ’Sex-terapi med Joan Ørting’.

Serien blev skudt i gang 1. oktober, og der ligger allerede 25 hudløst aerlige beretninge­r klar fra danskere, der har brug for Joans hjaelp til at komme videre. Der bliver sendt en ny hver søndag.

Jeg får rigtig mange tilbud hver dag

– Det er jo lige mig! Jeg har vaeret brevkasser­edaktør, holdt foredrag, uddannet sexologer og lavet tv, men der er ikke nogen, der egentlig har oplevet mig lave sexterapi, som jo ellers er mit job. Det er interessan­t at vise den side af mig selv, fortaeller en begejstret Joan Ørting til Ekstra Bladet.

I første omgang håber 57årige Joan bare på, at der er nogen, der har lyst til at lytte med – og at lytterne forhåbentl­ig kan bruge hendes råd i deres eget sexliv. – Det handler om alt fra toiletsex til en mand, der blev udsat for overgreb, da han var i haeren, fortaeller Joan Ørting.

Men på laengere sigt har hun større planer med podcasten, som hun optager i Villa Wilders på Christians­havn, hvor hun også tager imod klienter og uddanner sexologer.

I hver podcast kommer man taet på en almindelig, anonym dansker, der deler ud af sine seksuelle frustratio­ner. Og emnerne spaender vidt. Meget vidt.

– Det handler om alt fra toiletsex til en mand, der blev udsat for overgreb, da han var i haeren. Og naeste søndag handler det om for tidlig saedafgang. Vi forsøger at blande det lidt, så der er noget for enhver smag, fortaeller Ørting.

Sexolog i cølibat

Selv har Joan ikke travlt i dobbeltsen­gen. Hun blev

skilt fra sin eksmand, historiefo­rtaelleren Carsten Islington, i starten af 2016, og der er ikke kommet en ny mand i hendes liv siden.

– Jeg er ikke god til at gå i seng med en mand, hvis jeg ikke har følelserne med. Det haenger så meget sammen for mig, og jeg har ikke følelser for nogen lige nu. Derfor er jeg heller ikke på Tinder eller noget i den retning.

Men jeg tror, det sker lige pludseligt, lyder det optimistis­k fra Joan, der da heller ikke savner tilbud fra det modsatte køn.

– Jeg får rigtig mange tilbud hver dag. Det gør heller ikke noget, det er da meget sjovt. Jeg har også nogen maend, der skriver hver eneste dag, tilføjer hun med et grin.

 ?? FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING ??
FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark