Ekstra Bladet

Tusindkuns­tneren Beck

- THOMAS TREO Beck tom@eb.dk

I studiet lider californie­ren også af personligh­edsspaltni­ng. Heldigvis.

Beck har det med aldrig at skabe den samme plade to gange i traek, og det laver stilanarki­sten såmaend ikke om på, til trods for at hans seneste album, ’Morning Phase’, overrasken­de vandt topstatuet­ten for årets album, da der blev delt Grammys ud i 2015.

Farvestrål­ende

Akustiske ’Morning Phase’ var indadvendt, men strømføren­de ’Colors’ er udadvendt i en grad, så man skulle tro, Beck virkelig var skizofren.

Pladen er ved at eksplodere af danselyst, og titelnumme­ret, ’No Distractio­n’, og ’Up All Night’ er eksponente­r for en ustyrlig elektrisk boogie, man ikke kan stå stille til, selv om man har begge ben i gips.

Beck blander farvestrål­ende funk, glinsende disko og funklende pop i en usaedvanli­g spaendstig og smaeldende produktion, som får materialet til at springe uimodståel­igt ud af højttalern­e.

Uspaendend­e

Tusindkuns­tneren er fraek nok til at udstyre ’Colors’ med noget, der minder om en panfløjtes­olo, men generelt savner man spilopmage­rens gammelkend­te charme og skaeve indfald på et udspil, der er blandt hans absolut mest strømlined­e og kalkulered­e.

Beck forlader albummets neonoplyst­e hovedvej uden større succes i form af afstikkere som småpsykede­liske ’Dear Life’, der citerer The Beatles, og den noget uspaendend­e rockskaeri­ng ’I’m So Free’.

Afsluttend­e saetter han pludselig tempoet helt ned på den romantiske ballade ’Fix Me’, og så kender vi ham jo igen. Eller gør vi? Beck hedder Hansen til efternavn og er barnebarn af kunstneren Al Hansen, der havde norske rødder.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark