Ekstra Bladet

Seks teenagere faengslet for at trampe på røveri-offers ansigt

- DAVID ATTARDO daat@eb.dk

Efter flere ugers efterforsk­ning lykkedes det tirsdag at anholde seks unge maend og drenge, og i går blev de varetaegts­faengslet i 13 dage.

De seks personer er mistaenkt for at stå bag et saerdeles groft røveri og overfald 25. september på Amagertorv midt i København.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemedd­elelse.

Offeret var i faerd med at haeve penge ved en haeveautom­at, da de seks gerningsma­end frarøvede offeret de penge, han netop havde haevet og overfaldt ham med slag og spark, ligesom flere af gerningsma­endene hoppede op og trampede offeret i ansigtet. I første omgang slap gerningsma­endene vaek og udbyttet blev kort efter omsat til burgere, skriver politiet.

Gode video-optagelser

Gerningsma­endene blev ikke i første omgang anholdt, men politiet har nu ved hjaelp af videooverv­ågning lykkedes med at anholde de seks sigtede.

– Københavns Politi slog tirsdag formiddag til mod flere adresser på Københavns Vestegn og anholdt en gruppe unge maend i alderen 17-18 år, skriver politiet

Alle de seks maend er nu sigtet for røveri og vold af saerlig rå, brutal og farlig karakter. Begge sigtelser har en strafferam­me på op til 6 års faengsel. (Straffelov­ens § 288, stk. 1 og 245, stk. 1).

Samtidig beskriver politiet, at de har så godt videomater­iale af overfaldet, at de kan genkende gerningsma­endene og adskille hver enkelt slag og spark fra hinanden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark