Ekstra Bladet

Norsk politi har tjekket dna

- LINETTE KRØGER JESPERSEN linette@eb.dk

Norske Kripos har tjekket den drabssigte­de Peter Madsens dna i registret med uopklarede sager i de norske arkiver. Men der var intet match.

– Kripos har rutinemaes­sigt tjekket Peter Madsens dna-profil op mod norske registre. Det er ingen match i Norge, skriver de i en udtalelse.

Det er Espen Erdal, der leder Kripos' Cold Case-gruppe, der blev oprettet i 2015. Gruppen efterforsk­er uopklarede drabssager.

– Vi har ingen informatio­n, som tilsiger, at Madsen skal vaere involveret i uopklarede forbrydels­er her i landet. Dog er dette tjek, vi mener er rigtigt at gennemføre, sagde Erdal til NRK.

Skal også tjekkes i Sverige

Peter Madsens dna bliver også holdt op mod uopklarede sager i Sverige, når der pr. 1. november i år sker en automatisk dna-udveksling imellem Danmark og Sverige.

Ifølge kriminalko­mmissaer Mattias Sigfridsso­n fra politiet i Malmø, der er bindeled mellem Sverige og Danmark i sagen om den svenske journalist, vil det betyde en rutinemaes­sig sammenlign­ing af dna-profiler. Heller ikke her er der nogen specifik sag.

Peter Madsen naegter sig skyldig i drab og partering, men har forklaret, at der skete en ulykke om bord på ubåden, der forårsaged­e hendes død, hvorefter han, med sin egen formulerin­g, begravede hende til søs.

Han er varetaegts­faengslet frem til 31. oktober, hvor en dommer skal se på sagens akter igen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark