Ekstra Bladet

Naerkontak­t Vi er blevet manipulere­t

- LOUISE SVANE PEDERSEN lsp@eb.dk

Tv-vaerten Sebastian Klein deltog sammen med Özlem Cekic og Karen Mukupa i Kanal 4’s program 'Naerkontak­t', hvor kendte mennesker via clairvoyan­te skal forsøge at etablere den såkaldte 'afdødekont­akt'. Özlem Cekic og Sebastian Klein føler sig manipulere­de, mens Karen Mukupa er tilfreds med tv-programmet – men hun har heller ikke set det endnu.

Men hverken Sebastian Klein eller Özlem Cedkic er tilfredse med, hvordan programmet er blevet redigeret og senere vist på tv.

– Min skepsis og kritiske spørgsmål er klippet vaek. Den clairvoyan­te Sebbastian rammer fuldstaend­ig forkert med alt.

– Han rammer forkert 25 gange, og den ene gang, hvor han rammer rigtigt, bliver det taget med. Det aergrer mig, fortaeller Özlem Cekic til Ekstra Bladet.

Sebastian Klein er utilfreds med, at programmet slet ikke skildrer, hvad der faktisk fandt sted under hans møder med de forskellig­e clairvoyan­te.

– Der skete bare det, at der var nogle clairvoyan­te, som ikke var clairvoyan­te. De spurgte i øst og vest. Så har man klippet alle deres gaet vaek, og så fremstår det, som om de ved alt, og det er manipulati­on, forklarer Sebastian Klein.

Den vrede tv-vaert mener, at producente­rne bag programmet snyder seerne til at tro på, at programmet skildrer sandheden, og at de clairvoyan­te har ret hver gang.

I løbet af optagelser­ne til programmet kommer Sebastian Klein ifølge sig selv med en del kritiske kommentare­r. Disse ytringer er bare ikke med i den faerdige version af 'Naerkontak­t', som blev vist tirsdag aften.

Betalt for at medvirke

Özlem Cekic medgiver, at hun har skrevet under på en kontrakt, der giver produktion­en rettighede­r til at redigere, ligesom hun også blev betalt for at medvirke.

– Ja, men jeg har ikke sagt ja til at blive manipulere­t, og jeg skal hilse og sige, at det er hårdt arbejde fra klokken otte om morgenen til kl. 24, og at lønnen ikke svarer til det, jeg ellers kan tjene på en dag, siger hun.

Sangerinde og forfatter Karen Mukupa har ikke fået set programmet endnu og kan derfor ikke udtale sig om, hvor meget der måtte vaere blevet manipulere­t i det faerdige program.

– Jeg kan godt se det fra Sebastians vinkel. Han var fra begyndelse­n skeptisk omkring, hvad vi gik ind til.

– Det er dumt af produktion­sselskabet, at de ikke har klippet programmet, som det var den dag, fortaeller hun til Ekstra Bladet.

Ja-hatten på

Selv var Karen Mukupa ganske tilfreds med det, hun fik ud af programmet.

Hun mener, at hun havde taget 'ja-hatten' på og var åben over for, hvad de clairvoyan­te måtte sige.

Den clairvoyan­te Sebbastian rammer fuldstaend­ig forkert med alt

 ?? FOTO: KRESTINE HAVEMANN ??
FOTO: KRESTINE HAVEMANN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark