Ekstra Bladet

TAET PÅ DRØMME-SEEDNING

- THOMAS N. ANDERSEN tna

Ja ja, Danmark mangler stadig en kaempe hurdle, før VM-billettern­e til Rusland kan bookes, idet enten Sverige, Irland, Graekenlan­d eller Nordirland skal besejres over to kampe i playoff.

Men hvis det lykkes Schmeichel, Eriksen og co. at kaempe sig vej til Rusland, så står Danmark med rigtig fine muligheder for at havne helt oppe i andet seedningsl­ag, når der 1. december i Moskva traekkes lod til gruppespil­let.

To overraskel­ser

Der er dog nogle scenarier, der skal gå danskernes vej i de kommende playoffkam­pe på tvaers af kontinente­rne, før vi havner i den meget staerke Pot 2 sammen med nationer som Spanien, England, Colombia, Mexico og Uruguay.

Der er tre ledige pladser i Pot 2 og fire hold, som bejler til dette seedningsl­ag før Danmark. Det betyder, at Danmark har brug for to overraskel­ser eller seedningsf­ald i fire kampe for at indløse billet til Pot 2. Alt afhaengigt af, at Danmark naturligvi­s selv klarer aerterne i playoff. Vi skal med andre ord håbe på, at Italien, Kroatien, Schweiz og Peru dummer sig, da de er højere placeret på verdensran­glisten end Danmark. De tre europaeisk­e hold kender ikke sine modstander­e i playoff endnu, mens Peru skal ud i to afgørende kampe mod New Zealand om en VMplads. Skulle Danmark havne i Pot 3, så vil det betyde, at de rød-hvide ikke kan traekke de svagere nationer som Egypten, Costa Rica, Serbien og Nigeria. Så der er altså markant forskel på at blive seedet i Pot 2 eller 3.

Alle disse spekulatio­ner kunne i øvrigt have vaeret undgået, hvis Danmark havde holdt de ti modløse rumaenere fra udligninge­n i Parken, da Åge Hareides tropper så var sikker på at havne i andet seedningsl­ag, hvis vi ender med at booke billet til Rusland.

Nye regler

Lodtraekni­ngs- og seednings-reglerne har aendret sig til dette VM, således at holdene ikke laengere deles ind i lag efter geografi.

Alle lag bliver til VM i Rusland i stedet seedet efter placering på verdensran­glisten, men FIFA holder stadig fast i, at der kun kan vaere én nation fra hver verdensdel i en pulje. Dog vil der vaere to europaeisk­e hold i flere puljer.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Hvis det lykkes Kjaer og co. at kaempe sig vej til Rusland, så står Danmark med fine muligheder for at havne helt oppe i andet seedningsl­ag, når der 1. december traekkes lod til gruppespil­let.
FOTO: LARS POULSEN Hvis det lykkes Kjaer og co. at kaempe sig vej til Rusland, så står Danmark med fine muligheder for at havne helt oppe i andet seedningsl­ag, når der 1. december traekkes lod til gruppespil­let.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark