Ekstra Bladet

UVENTET HJAE HAAS’ MILLION

- JONAS HÜTTEL

Spaendinge­n i toppen af Formel 1 er stille og roligt feset ud, efterhånde­n som Ferrari ved egen drift har overladt den individuel­le titel til Lewis Hamilton. Til gengaeld forgår der en intens kamp om femte- til niendeplad­sen – og de dertilhøre­nde mange millioner dollars i praemiepen­ge.

Hos Haas F1 var man bekymret over udviklinge­n, som Kevin Magnussens team begyndte at sive i stillingen efter magre resultater siden sommerpaus­en.

Optimismen er vendt tilbage på baggrund af et optimalt resultat i Japan. Begge Haas-racere i top ti betød, at teamet generobred­e den syvendepla­ds, som er saesonens mål.

Ganske vist kun med et enkelt point ned til Renault på ottendepla­dsen.

– Vi er glade for de seks point, for der er hård kamp i midterfelt­et, konstatere­de Günther Steiner i sin briefing med den skrevne presse efter løbet på Suzuka.

– Jeg vil ikke sige, at vi føler os selvsikre, men vi vil arbejde hårdt for den syvendepla­ds.

– Vi kom taettere på Toro Rosso.

– Kampen er ikke ovre endnu; efter min mening er den først lige startet.

– Men den er hård. Og jeg vil hellere vaere et point foran end ét bagud.

Det samme gaelder Toro Rosso, som hellere vil vaere ni point foran end bagud. Men det gør det også mere spaendende for alle fansene, siger Steiner.

Sainz i Renault-raceren

Fra USA’s Grand Prix og saesonens fire sidste løb kører Carlos Sainz Jr. for Renault.

Franskmaen­denes mål er femteplads­en.

Kevin

Med Jolyon Palmer ude af vagten og tydelige forbedring­er af RS17-raceren er Renault klare favoritter til at passere Haas F1 og som minimum indhente Toro Rosso på sjetteplad­sen.

Red Bulls B-hold har sat sig i en svaer situation med den nye Honda-motoraftal­e og udlånet af Carlos Sainz. Teamet er noteret for 52 point; af dem har den nuvaerende duo Daniil Kvyat og Pierre Gasly tilsammen scoret blot fire.

I praksis uventet hjaelp til Haas F1’s ambitioner om syvendepla­dsen.

– Jeg forventer det ikke, men jeg håber, at det hjaelper os. Det kunne det godt, for Sainz er en god kører og har scoret naesten alle deres point. Det er helt sikkert ikke en ulempe, lyder den diplomatis­ke analyse fra Günther Steiner.

Kevin er optimist

Hvem der kører for Toro Rosso i USA, er endnu ikke 100 procent bekraeftet. Daniil Kvyat vender tilbage, men løbet falder oven i saesonafsl­utningen på Super Formula-serien i Japan, og her ligger Gasly blot et halvt point fra sejren.

Honda vil gerne vinde det mesterskab på hjemmebane­n sammen med Gasly, men vil ikke insistere på det, fastslog Hondas motorsport-

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark