Ekstra Bladet

Mercedes afslører første detaljer om populaer kaempe

Med den nye Sprinter vil Mercedes tilbyde løsninger til alle sektorer og opgaver

- NIELS FRIIS

Endnu må vi vente noget tid med at få alle detaljer om den nye kommende model af den populaere varevogn Mercedes Sprinter.

Men nu har den tyske gigant løftet sløret for flere af detaljerne om den nye Sprinter.

På designside­n er det isaer fronten, der har fået en opfrisknin­g med nye vandrette forlygter. Ifølge Mercedes skulle ansigtsløf­tet vaere med til at fremhaeve bilens atletiske udtryk, uagtet at en så stor bil som Sprinter aldrig vil blive en Usain Bolt blandt varevognen­e.

Blandt nye funktioner til varevognen fortaeller Mercedes, at der kommer nye kørselsass­istentsyst­emer, som falder i tråd med udviklinge­n på den øvrige del af varebilsma­rkedet, hvor flere og flere assistent- og sikkerheds­systemer finder vej til varebilen, som vi kender det fra personbile­rne.

Desuden lover tyskerne, at de vil gøre alt for at kunne levere en varevogn, der passer til lige praecis dine behov.

- Vi har ambitioner om mere end blot at bygge de bedste biler. Vi vil tilbyde de mest velegnede mobilitets­løsninger for alle sektorer og for alle transporto­pgaver. Og det er nøjagtigt vores fokus med den kommende generation af Sprinter som en overordnet systemløsn­ing, siger Volker Mornhinweg, chef for Mercedes-Benz' varevogne.

- Dertil kommer naturligvi­s, at den nye udgave af vores ikoniske varevogn besidder de klassiske egenskaber inden for sikkerhed, driftssikk­erhed og omkostning­seffektivi­tet, siger han.

På markedet i 2018

Siden den første udgave af Sprinter kom på gaden i 1995, er der blevet solgt mere end 3,3 millioner biler i flere end 130 lande.

Det gør Sprinter til et af de mest populaere kommerciel­le køretøjer nogensinde og en bestseller i MercedesBe­nz' afdeling for varevogne.

Faktisk går det bedre for Sprinter nu end nogensinde før, så meget tyder på, at den nye Sprinter rammer markedet på et saerdeles godt tidspunkt.

Sprinter vil aldrig blive en Usain Bolt

Den nye Mercedes Sprinter kommer på gaden i 2018, og designet er mere atletisk end før, fortaeller Mercedes.

Med en global vaekst på omkring 10 procent fra januar til marts 2017 sammenlign­et med samme periode sidste år har den nuvaerende Sprinter-model praesteret det mest succesfuld­e første kvartal i sin over tyveårige historie.

Faktisk går det bedre for Sprinter nu

Samtidig slog Sprinteren en ny rekord i første halvdel af 2017, da det totale salg af modellen steg til omkring

96.200 enheder mod 95.100 året forinden. Lanceringe­n af den nye Sprinter starter på det europaeisk­e marked i første halvdel af 2018, hvorefter de resterende markeder følger. Yderligere detaljer vil blive annonceret i de kommende måneder.

 ?? FOTO: MERCEDES-BENZ ??
FOTO: MERCEDES-BENZ

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark