Ekstra Bladet

HÅNDVAERKE­RE GIVER EN HÅND TIL UDSATTE BØRN OG UNGE

Kampagnen skal vaere med til at styrke håndvaerke­res image

- Www.giv1hånd.dk. NIELS FRIIS

En Hjaelpende Hånd er Ungdommens Røde Kors' nationale indsamling til udsatte børn og unge blandt landets håndvaerke­re, og de har brug for din hjaelp. Vil du eller din mester gerne hjaelpe udsatte børn og unge?

Så har I chancen i uge 46, hvor kampagnen En Hjaelpende Hånd ruller over Danmark for tredje år i traek.

Kort fortalt er kampagnen målrettet håndvaerke­re, der opfordres til at støtte udsatte børn og unge i deres naerområde­r gennem et sponsorat på 2.500 kroner.

Eksempelvi­s kan pengene gå til et 1-årigt mentorforl­øb for en ung i håndvaerke­rens egen by.

Sidste år var kampagnen, som Ungdommens Røde Kors står bag, med organisati­onens egne ord 'en stor succes' med deltagelse af 115 håndvaerks­virksomhed­er.

Skal succesen fortsaette er der brug for mere støtte, og Ungdommens Røde Kors søger nu håndvaerke­re, der vil deltage i årets kampagne.

I løbet af efteråret 2016 indsamlede håndvaerke­re fra naesten 20 forskellig­e faggrupper 464.260 kroner til udsatte børn og unge.

- Det giver mening

Startskudd­et til årets kampagne lød i midten af september.

En af dem, der gerne vil bakke op om projektet, er tømrer og MMA-kaemper Mikkel Parlo, der også er ambassadør for En Hjaelpende Hånd.

- Håndvaerke­re hjaelper ofte til i deres lokalområd­er, ligesom Ungdommens Røde Kors har aktivitete­r i hele landet. Vi kommer de samme steder og kan se, at det giver mening at støtte udsatte børn og unge lokalt, siger han om projektet. Ungdommens Røde Kors arbejder for at bekaempe social udsathed blandt børn og unge i Danmark, helt lokalt, der hvor børnene og de unge bor, siger Mikkel Parlo.

Når man deltager i En Hjaelpende Hånd-kampagnen, donerer man 2.500 kr., som kan give et barn ét år i en af Ungdommens Røde Kors’ lokale aktivitete­r, eller et mentorforl­øb til en ung, der har brug for en hjaelpende hånd.

Når man støtter En Hjaelpende Hånd, er man derfor med til at give udsatte børn og unge den hjaelp, de behøver, så de får en bedre hverdag og en lysere fremtid.

Styrke image

Ud over at hjaelpe udsatte børn og unge, har kampagnen også et andet formål; nemlig at styrke det positive syn på håndvaerke­rbranchen, hvor der er rig tradition for at hjaelpe til i lokalområd­et.

Derfor er det ifølge arrangører­ne naturligt, at En Hjaelpende Hånd skal vaere håndvaerke­rnes kampagne og give dem mulighed for i samlet flok at gøre det, de i forvejen er rigtig gode til: at give en hjaelpende hånd til folk, der har brug for det.

- Jeg synes, at En hjaelpende Hånd er et godt projekt, fordi der er fordomme over for håndvaerke­re, som ikke altid er retfaerdig­gjort. På grund af disse fordomme bliver der desvaerre også tit set ned på håndvaerke­re - det er ikke en højere uddannelse, og derfor er det ikke så meget vaerd, siger Birna Bäck, malermeste­r og ambassadør for kampagnen.

- Og hvor ville vi vaere uden vores håndvaerke­re? Håndvaerke­rne er med til at forskønne verden og få det hele til at haenge sammen, uddyber hun.

Hos Ungdommens Røde Kors ser man håndvaerke­rne som en stor ressource i lokalsamfu­ndet og håber derfor på stor opbakning til årets kampagne, så alle børn og unge kan få den hjaelpende hånd, de fortjener.

Det giver mening at støtte udsatte børn og unge lokalt Håndvaerke­rne er med til at forskønne verden og få det hele til at haenge sammen

 ?? FOTO: PR ??
FOTO: PR

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark