Ekstra Bladet

Tiltalt vil saelge ud af våben

51-årig mand gemte ulovlig samling på 1000 våben

- CAMILLA MARIE NIELSEN cama@eb.dk

Flere våben fra et historisk stort våbenfund, som politiet gjorde på to adresser i Birkerød i 2015, skal måske saelges videre på en auktion.

Det mener i hvert fald både anklager og forsvarer i sagen, hvor en 51-årig mand er tiltalt for at have gemt på en enorm våbensamli­ng på ikke under 1000 våben.

Ifølge anklageskr­iftet var cirka 300 af våbnene ulovligt i mandens besiddelse, mens han skulle have opbevaret yderligere 700 våben uforsvarli­gt.

Slaebte våben ud

Det tog politiet flere dage at tømme de to adresser i Nordsjaell­and for de flere hundrede våben, som den 51-årige våbenentus­iast tilsynelad­ende havde samlet sammen over laengere tid. Her kunne efterforsk­erne slaebe den ene saek med våben ud efter den anden, mens måbende naboer så til.

– Fundet er intet mindre end historisk. Der er tale om en klar dansk rekord, sagde efterforsk­ningsleder Henrik Gunst fra Nordsjaell­ands Politi Saekkevis af våben blev fjernet fra adressen, da politiet slog til i 2015.

i forbindels­e med fundet.

Politiet fik for sikkerheds skyld hjaelp fra Forsvarets Ammunition­srydningst­jeneste under arbejdet med rydningen, hvor efterforsk­erne også fandt en stor maengde ammunition.

Anklager Kenn Jørgensen kraever ifølge Ritzau, at våbnene skal konfiskere­s. Bliver de det, bør de dog ikke bare blive destrueret, som det ellers sker normalt, forklarer forsvarer Birgitte Schack.

– Hvis man kommer frem til en konfiskati­on, vil vi anmode om, at retten tager stilling til, at vi kan komme med den undtagelse, at noget kan blive udpeget til at blive solgt.

– Det kan blive i et auktionshu­s, og de penge, der kommer ud af det, kan gå til sagsomkost­ninger, siger forsvarere­n.

Flere tusinde kroner

der endeligt tager stilling til, om våbnene skal konfiskere­s, og om de kan blive solgt videre.

Den 51-årige har tidligere forklaret, at de dyreste af våbnene hver har en vaerdi på op til 5000-6000 kroner.

Våbnene blev fundet i mandens hus og hos moderen på henholdsvi­s Sjaelsøvej og Teglporten i Birkerød.

Det er de mest vaerdifuld­e våben, som forsvarere­n mener skal have lov til at komme i nye haender. Og det er sagens anklager enig i.

– Hvis man kunne saelge de 10-20 våben, der er ekstra kostbare, kan jeg godt se det, siger anklageren.

Den 51-årige våbensamle­r blev anholdt i august 2015, efter at politiet havde fået et tip om det enorme lager.

Han erkender at have vaeret i besiddelse af størstedel­en af våbnene, men naegter, at han ikke har haft tilladelse­rne i orden.

 ?? FOTO: LARS SANDAGER RAMLOW ??
FOTO: LARS SANDAGER RAMLOW
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark