Ekstra Bladet

Nordkapere­n gøres udødelig

-

I sin bog ’Alle mine morgener på jorden’ fortaeller Troels Kløvedal også, at han har valgt at udødeliggø­re sit livsvaerk, skibet Nordkapere­n, gennem en fond.

’Jeg har testamente­ret skibet til mine fem børn og ti unge styrmaend og -kvinder, som alle sammen har lånt Nordkapere­n i en laengere periode og kan gå lige om bord og sejle den. Min ven Knud Foldschack har skruet en fond sammen omkring skibet’, skriver Troels Kløvedal.

De rette skal sejle

Christiani­a-advokaten Knud Foldschack, der har kendt Kløvedal i tre årtier, og som hjalp ham med at flytte til Djursland, forklarer, at fondens formål er at udødeliggø­re skibet.

– Jeg har vaeret meget glad for at have fået lov til at vaere med inde over fonden, der skal sikre, at de rette til evig tid skal kunne sejle med Troels livsvaerk, forklarer Knud Foldschack.

Folkene bag fonden er Knud Foldschack selv, Nicolai Juel Vaedele og Peter Christian Jensen, der begge har sejlet med Nordkapere­n i en årraekke, og sønnerne Mikkel Beha og Asbjørn Beha.

Dermed bestemmer de, hvem der kan få lov til at låne Nordkapere­n, men hvis man vil med om bord på Nordkapere­n, skal man have vaerdierne på plads, forklarer advokaten.

– Man skal ikke vaere rig for at kunne sejle på kaperen, og man skal kunne tilslutte sig de principper, at det er faellesska­b, og at det er med henblik på at opleve verden og beskrive verden, forklarer Knud Foldschack.

 ??  ?? Nordkapere­n har besejlet de syv have mange gange.
Nordkapere­n har besejlet de syv have mange gange.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark