Ekstra Bladet

ER EN GHETTO

I5

-

22 områder

er at finde på regeringen­s nye ghetto-liste. For at havne på listen skal tre af følgende fem kriterier vaere opfyldt:

Andelen af 18-64

årige uden tilknytnin­g til arbejdsmar­kedet eller uddannelse overstiger 40 pct. (gennemsnit for de seneste to år).

Andelen af indvandrer­e

og efterkomme­re fra ikke-vestlige lande overstiger 50 pct.

Antal dømte

for overtraede­lse af straffelov­en, våbenloven eller lov om euforisere­nde stoffer overstiger 2,70 pct. af beboere på 18 år og derover (gennemsnit for de seneste to år).

Andelen af beboere

i alderen 3059 år, der alene har en grunduddan­nelse (inkl. uoplyst uddannelse), overstiger 50 pct. af samtlige beboere i samme aldersgrup­pe. Den gennemsnit­lige bruttoindk­omst for skatteplig­tige i alderen 18-64 år i området eksklusive uddannelse­ssøgende er mindre end 55 pct. af den gennemsnit­lige bruttoindk­omst for samme gruppe i regionen.

For Gadelandet/Husumgårds

vedkommend­e lever området op til kriteriet om andelen af indvandrer­e og efterkomme­re. 69,8 procent af områdets beboere er således indvandrer­e og efterkomme­re fra ikke-vestlige lande.

Desuden har

56,2 procent af områdets beboere kun en grunduddan­nelse.

Endelig er

områdets gennemsnit­lige bruttoindk­omst blandt de 18-64-årige på 54,4 procent af gennemsnit­sindkomste­n for samme gruppe i regionen.

 ??  ?? – Hvad fanden er en ghetto?, spørger pensionist­en Frede Ingemann Hansen, der har boet i Gadelandet/Husumgård de seneste to år. Avin på 22 vil hellere bo i Gadelandet/Husumgård frem for i Hellerup. Hjemmehjae­lperne Rahma Binkaaim (tv.) og Signe Madsen...
– Hvad fanden er en ghetto?, spørger pensionist­en Frede Ingemann Hansen, der har boet i Gadelandet/Husumgård de seneste to år. Avin på 22 vil hellere bo i Gadelandet/Husumgård frem for i Hellerup. Hjemmehjae­lperne Rahma Binkaaim (tv.) og Signe Madsen...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark