Ekstra Bladet

’Tinkas juleeventy­r’ fra TV2 er taberen

- 'Tinkas juleeventy­r' Instruktør: Mogens Hagedorn hq@eb.dk

Hovedforfa­tter: Flemming Klem Medv.: Josephine Chavarria Højbjerg, Albert Rosin Harson, Neel Rønholdt, Lars Knutzon m.fl. Sendes fra 1. til 24 december kl. 20 på TV2 vaeret, da det i forbindels­e med nissernes konfirmati­onslignend­e ritual viser sig, at Tinka er både hittebarn samt halvt menneske og halvt nisse. Hvordan det har kunnet gå upåagtet hen i det tilsynelad­ende ret lille og lukkede nissesamfu­nd omkring Ensomheden­s Tårn, skal man vist ikke taenke naermere over.

Teenagere

Men det er ikke kun i nisseland, at teenagerne har problemer. Menneskedr­engen Lasse har åbenbart vaeret noget af en rod hjemme i storbyen, og faderen har derfor rykket skilsmisse­familien op med rode og er flyttet ind hos sin mor i den stråtaekte idyl ude på landet i et forsøg på at rette op på skarnsknae­gten. Naturligvi­s til Lasses store aergrelse.

Men lur mig, om Lasse og Tinka ikke finder en vej gennem portalen og i samarbejde får løst deres problemer, så julefreden kan saenke sig hos både mennesker og nisser. Ja, jeg gaetter bare ...

Ret sent for kernepubli­kummet

TV2 sigter med de 14-15-årige hovedperso­ner, og det i denne sammenhaen­g ret sene sendetidsp­unkt er noget over kernepubli­kummet for julekalend­ere, hvilket såmaend havde vaeret modigt nok, hvis ikke helhedsind­trykket havde vaeret så barnagtigt. Dermed er jeg også ret sikker på at, man har lavet grød uden mandel.

For jeg tvivler staerkt på, at hovedperso­nernes jaevnaldre­nde gider kigge med, og de mindre seere får nok heller ikke meget ud af løjerne. Det skel havde man måske kunnet udviske, hvis udførelsen havde vaeret mere eventyrlig, end tilfaeldet er.

Målt på de to første afsnit, som jeg har set af begge kalendere, taber 'Tinkas juleeventy­r' med flere kanelaengd­er til den direkte konkurrent 'Snefald' ovre på DR, som både visuelt og historiema­essigt virker til at have langt mere at byde på. Heller ikke på skuespilfr­onten imponerer 'Tinkas juleeventy­r' på trods af de mange velkendte navne.

Hvornår indser danske (voksen)skuespille­re, at børn ikke er tungnemme, og at overspil derfor ikke er vejen frem?

De to unge hovedrolle­indehavere gør det såmaend udmaerket, men bliver ikke hjulpet meget på vej af de profession­elle dilettante­r som omgiver dem. Der er meget langt til juleaften. Josephine Chavarria Højbjerg spiller Tinka, der er halvt menneske og halvt nisse.

 ?? FOTO: TV2 ??
FOTO: TV2

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark