Ekstra Bladet

Ligdele var tynget ned med metal. Det gjorde dem nemmere at finde

- LINETTE KRØGER JESPERSEN linette@eb.dk RØNNE: SVENDBORG: HØJBY: HILLERØD: SYDSJAELLA­ND: RANDERS:

Efter knap fire måneders intensivt arbejde er det lykkedes at finde samtlige af Kim Walls kropsdele, efter hun blev parteret af Peter Madsen og smidt over bord i Køge Bugt i august i år. Alle kropsdelen­e var tynget ned med metalstykk­er.

Og selv om det er Peter Madsen, der er årsag til den triste jagt på kropsdelen­e, så er det formentlig også takket vaere en fejl fra hans side, at alle ligdelene er fundet.

Det mener Bo Gustafsson, der er forsker ved Östersjöce­ntrum på Stockholms universite­t. Han er ekspert i strømforho­ld i Østersøen, men kender kun ubådssagen fra mediedaekn­ingen.

– Sandsynlig­heden er større for, at delene var blevet spredt over et større område, hvis han ikke havde tynget dem ned, siger Bo Gustafsson.

Han tilføjer, at han ikke kender de praecise detaljer om, hvor i Køge Bugt delene Peter Madsen tyngede Kim Walls ligdele ned med metalstykk­er. Det gjorde det nemmere for politiet at finde dem, mener svensk forsker.

er fundet, hvordan bunden ser ud, og om der er store sten, hvor noget kan sidde fast.

Det fremgår af sigtelsen mod Peter Madsen, at han, efter politiets opfattelse, satte et baelte påsat rør på torsoen med henblik på, at den skulle forblive på havbunden. Han erkender partering, men naegter at have draebt Kim Wall.

Kraftig strøm

Torsoen blev fundet i vandkanten på Amager en uge efter, at Kim Wall forsvandt, mens de øvrige kropsdele og hovedet blev fundet med en

kilometers afstand på 12 meters dybde i Køge Bugt i naerheden af den rute, ubåden har sejlet, efter den var dykket ned.

Flere eksperter sagde, at strømmene i Øresund var den største udfordring i forhold til at finde ligdelene. Men her har metallet formentlig hjulpet.

Bo Gustafsson siger, at hvis genstande ligger løst i de kraftige strømme, kan det transporte­res nogle kilometer i timen både syd og nord.

– At kropsdelen­e var tynget ned, har sikkert betydet, at de er blevet samme sted, siger han.

– Så hvis han ikke ønskede, at kropsdelen­e skulle findes, så begik han en fejl?

– Det mener jeg. Hvis kropsdelen­e flød frit, kunne de både ende midt i Østersøen, men de kunne selvfølgel­ig også skylle i land afhaengigt af vinden, siger han og tilføjer, at det ikke nødvendigv­is er dumt at tynge ting ned, hvis man gerne vil have dem til at forsvinde helt.

Dybt i Øresund

– Men så skal man vaere på større dybder, eksempelvi­s i midten af Øresund, hvor der er taet på 50 meter dybt. Så ville de aldrig vaere blevet

fundet, fordi det er meget svaert at dykke på disse dybder, siger han og tilføjer, at det også ville vaere ekstra svaert for lighundene at få faert på stor dybde, fordi det lave saltindhol­d i overfladen og høje saltindhol­d ved bunden, forhindrer udskillels­e af faert vertikalt.

Peter Madsen er varetaegts­faengslet frem til 13. december. Anklagemyn­digheden venter at tage stilling til tiltalen i denne måned.

Sagen er forhåndsbe­rammet til at køre over otte retsmøder i marts og april.

Omkring kl. 19 blev en 37-årig kvinde udsat for røveri på en pplads. Her blev hun overfaldet af en mand, der tvang hende til at udlevere et ukendt pengebeløb. Manden var iført mørkt tøj, havde tildaekket ansigt og talte engelsk med accent under røveriet. Politiet hører gerne fra vidner.

Natten mellem onsdag og torsdag har ukendte gerningsma­end løsnet hjulbolten­e på venstre baghjul på en Opel Astra, der holdt parkeret i Løkkegade. Politiet leder efter gerningsma­endene.

Sidst på eftermidda­gen fik politiet anmeldelse om et tyveri fra en bil. På parkerings­pladsen blev anmelderen opsøgt af en aeldre mand i en stor mørkerød bil og spurgte om vej. Her blev anmelders dankort stjålet, Kortet efterfølge­nde misbrugt. Pinkoden var formentlig afluret i Føtex.

To maend på 19 og 20 blev anholdt, da politiet i forbindels­e med ransagning af deres bopael fandt to jagtrifler og to jagtgevaer­er med tilhørende ammunition, flere mobiltelef­oner og noget computerud­styr. Ingen af maendene havde tilladelse til våbnene og blev sigtet for ulovlig våbenbesid­delse.

Ved 11-tiden fik en borger besøg af en uinviteret gaest, der troppede op ved husets terrassedø­r. Manden forklarede først på engelsk, men siden hen på dansk, at han ledte efter en tandlaege. Han beskrives som mellemøstl­ig af udseende, 35-40 år gammel, 175 cm høj og fedladen.

En politipatr­ulje standsede kort efter midnat en 23-årig kvinde, som politiet har ledt efter et stykke tid. Hun kan nemlig saettes i forbindels­e med hele 15 benzintyve­rier fra benzintank­e i den nordlige del af politikred­sen. Hun blev anholdt og sigtet for tyveri af benzin og kan nu forvente et retligt efterspil.

En 18-årig asylsøger blev anholdt sigtet for at have slået en mandlig togkontrol­lør i hovedet. Kontrollør­en tog kontakt til manden for at tjekke billetter i toget mellem Hobro og Randers. Da den 18-årige havde et ugyldigt rejsekort, blev det indraget. Derfor slog han kontrollør­en i ansigtet.

 ?? FOTO: DEADLINEPR­ESS.DK ??
FOTO: DEADLINEPR­ESS.DK
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark