Ekstra Bladet

Naser Khader truer med at dele dybt personlige billeder af mig

Imam Sherin Khankan er bange for, at den konservati­ve politiker vil offentligg­øre private billeder fra dengang, de var et par

- AMANDA H. ALBERTS aha@eb.dk

Den konservati­ve politiker Naser Khader truer med at offentligg­øre personlige billeder af den kvindelige imam Sherin Khankan, som han var i et forhold med for 18 år siden.

– Det er Sherin Khankan bange for, fortaeller hendes advokat, Poul Hauch Fenger til Ekstra Bladet.

I et interview med Radio24syv forrige onsdag fortalte Sherin Khankan, at Naser Kahder datede hende tilbage i 1999, hvor de blev taette med hinandens familier.

Her spurgte radiovaert­en, om Naser Khader nogen sinde friede til hende, hvilket hun naegtede at svare på.

– Hvis han har naeret staerke følelser for mig, så er det et faktum, at jeg har afvist dem. Og hvis det er tilfaeldet, så er det vigtigt for mig at understreg­e, at jeg selvfølgel­ig ikke kan udelukke, at det har haft en betydning for hans dømmekraft. Men det kan jeg ikke bevise, sagde hun.

Alligevel påstår politikere­n, at Sherin Khankan sagde, at Naser Khader dengang friede til hende, hvilket han kalder en løgn – og nu hende for en løgner.

18 år gamle billeder

Dagen efter interviewe­t skrev politikere­n til imamen, at hun løj, og hun skulle stoppe med det. Samtidig gjorde han hende opmaerksom på, at han havde billeder af hende fra dengang, de var sammen. Billeder, hun havde sendt privat til ham.

Det har Sherin opfattet som en trussel og et forsøg på at få hende til at holde mund, fortaeller hendes advokat, som nu retter skarp kritik mod Naser Khaders besked.

– Hvorfor skulle Sherin vide, at han havde gamle billeder liggende af hende – og i samme besked bede hende stoppe med at sige en bestemt ting. Det er det, hun oplever som en implicit trussel, og som hun føler er egnet til at handlingsb­estemme hendes adfaerd, altså pacificere hende, forklarer hendes forsvarsad­vokat Poul Hauch Fenger.

Sherin har ikke fortalt, hvad det er for nogle billeder, men over for Berlingske forklarer hun, at billederne er af 'dyb personlig og privat karakter' og er sendt helt privat til Naser Khader, da de datede.

De skal ikke vises til andre, og de kan skade hendes hverv, hvor der er regler for blufaerdig­hed, påpeger advokaten.

Strafbar besked

Berlingske, som har set beskeden fra den konservati­ve politiker, har vist den til flere eksperter, der har givet deres vurdering af indholdet.

Professor ved Juridisk Institut på Syddansk Universite­t Sten Schaumburg-Müller påpeger, at beskeden er strafbar.

Han siger, det er i strid med straffelov­ens § 264 at videregive dybt personlige og private billeder.

Og så siger han, det er imod straffelov­ens § 266 at true med det.

Sådan en forbrydels­e kan straffes med op til to års faengsel.

Naegter sig skyldig

Ekstra Bladet har forsøgt at få fat på både Sherin Khankan og Naser Khader, men det er ikke lykkedes.

Politikere­n har derimod svaret Berlingske i en mail, hvor han blandt andet skriver:

’Jeg har hverken direkte eller indirekte truet Sherin Khankan med noget som helst. Jeg har anmodet hende om at stoppe med at lyve om vores relation for 16 år siden i medierne. Jeg har selv undladt at bringe det frem, da det her handler om politik og holdninger og intet andet. Det er et billigt og gennemskue­ligt trick at antyde, at jeg skulle have andre motiver. Ja, jeg har masser af dokumentat­ion for karakteren af vores relation, som vidner om, at hun også her udtaler sig i modstrid med fakta. Jeg har ikke brugt det og vil aldrig bruge det, fordi det er privat. Det håbede jeg hun ville lade sig inspirere af.’

Al den ståhej kunne måske have vaeret undgået, hvis Naser Khader havde overholdt aftalen med Sherins advokat, som har bedt om, at al kommunikat­ion skal gå igennem ham, fortaeller Poul Hauch Fenger.

Det sker, efter at Sherin har valgt at sagsøge politikere­n for injurier, efter han tilbage i september anklagede hende for at forsvare piskeslag og sharia-lovgivning­en.

– Det er meget utradition­elt og en ufin måde at kommuniker­e på i almindelig­hed, og i saerdelesh­ed, når jeg tidligere netop har anmodet ham om, at han ikke skal kontakte hende direkte, siger advokaten til Ekstra Bladet.

Hvorfor skulle Sherin vide, at han havde gamle billeder liggende af hende

 ?? FOTO: /RITZAU/ANDERS RYE SKJOLDJENS­EN ?? Er bange Sherin Khankan er bange for, at Naser Khader gør alvor af truslen om at offentligg­øre private billeder af hende.
FOTO: /RITZAU/ANDERS RYE SKJOLDJENS­EN Er bange Sherin Khankan er bange for, at Naser Khader gør alvor af truslen om at offentligg­øre private billeder af hende.
 ?? FOTO: /RITZAU/MIRIAM DALSGAARD ?? – Jeg har masser af dokumentat­ion for karakteren af vores relation, fortaeller Naser Khader til Berlingske.
FOTO: /RITZAU/MIRIAM DALSGAARD – Jeg har masser af dokumentat­ion for karakteren af vores relation, fortaeller Naser Khader til Berlingske.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark