Ekstra Bladet

JULEHJAELP Jubel over gaverne til

I . NY REKORD: De to erhvervs-paneler i øst og vest inds godt en time til de cirka 15.000 familier, der i år har søg

- TORBEN RASK FOTO: ERNST VAN NORDE

Alle var vindere, og smilene var brede både i København og Horsens, da en time i overhaling­sbanen i går eftermidda­g sluttede med en ny rekord.

I allersidst­e øjeblik overhalede det evigt vindende østhold et ellers kaephøjt vesthold, som til det sidste troede, at de for første gang vandt den intensive dyst med glødende telefoner og ringende klokker, når donationer­ne var fem- og sekscifred­e.

– Selv om konkurrenc­e-genet fik et knaek med vores knebne nederlag, har det vaeret en fantastisk oplevelse. Man blev jo fuldstaend­ig bidt af det, siger Anders René Jensen, underdirek­tør i Rema 1000 og debuterend­e holdkaptaj­n for vestholdet.

Slutresult­atet i fjor med rundt regnet 8,2 millioner

Der er en stor vilje til at hjaelpe og støtte de mange mennesker, som af den ene eller anden årsag har behov for det

kroner på bundlinjen blev lige akkurat overgået af i alt 8.357. 978 kroner i går, og der var kun cirka 150.000 kroner i forskel mellem øst og vest.

Hvor øst-panelet rundede 4.257.705 kroner, så landede vest-panelet på 4.100.273 kroner.

Et klart signal

Da de to paneler havde rundet den første halve time, så det ellers sort ud for vestholdet, som på et tidspunkt var bagud med knap en million kroner i indsamling­sraeset, men en forrygende slutspurt gjorde kapløbet knivskarpt og så spaendende, at der på et tidspunkt herskede forvirring om, hvem der havde vundet.

– Man kan heldigvis sige, at vi alle er vindere. Ikke mindst de mange familier og børn derude, som efter den her indsats i Horsens og København nu kan se frem til en lidt bedre jul, siger Anders Rene Jensen.

Ekstra Bladets ansvarshav­ende chefredakt­ør, Poul Madsen, var for første gang en del af vestholdet efter mange års indsats for østholdet. Om det var hans tilstedeva­erelse i vest, der gjorde kapløbet så taet, er umuligt at sige, men det var heller ikke vaesentlig­t for Poul Mad- sen: – Det vigtigste for mig har vaeret, at vi har sendt et tydeligt signal til de mange familier, som er nødt til at søge om hjaelp. Vi har med dette flotte resultat vist dem, at der er en stor vilje til at hjaelpe og støtte de mange mennesker, som af den ene eller anden årsag har behov for det, siger Poul Madsen.

Tv-kok gik sulten i seng

Den kendte tv-kok Claus Holm serverede frokost for vestholdet forud for indsamling­en. Som mangeårig ambassadør for Dansk Folkehjael­p og med en opvaekst, hvor han på egen krop maerkede, hvad det vil sige at leve i en økonomisk traengt familie, leverede han desuden denne lille opsang som en ekstra motivation til paneldelta­gerne: – Jeg mistede min far som tiårig, stak af hjemmefra som 15-årig og har prøvet at gå sulten i

En forrygende slutspurt gjorde kapløbet knivskarpt en m fo hø o si

– me re re fak rig di mi tu lig ga

 ??  ?? Vi gjorde det Chefredakt­ør Poul Madsen (til højre) og vestholdet­s kaptajn, Rema 1000’s underdirek­tør An juleønske opfyldt, da resultatet af fredagens indsamling viste sig at have sat rekord.
Vi gjorde det Chefredakt­ør Poul Madsen (til højre) og vestholdet­s kaptajn, Rema 1000’s underdirek­tør An juleønske opfyldt, da resultatet af fredagens indsamling viste sig at have sat rekord.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark