Ekstra Bladet

JULEHJAELP Danmarks fattige børn Christian Bitz: Vi satser på julehjaelp til 10.000 familier

. amlede knap 8,4 millioner kroner på t julehjaelp hos Dansk Folkehjael­p I

- Trl@eb.dk HELLE KASTHOLM HANSEN FOTO: JAKOB JØRGENSEN hka@eb.dk

ng, så jeg ved lidt om, hvoran det er at vaere i familier om dem, I nu skal samle ind l. – Jeg er også et følelsesen­neske, og jeg kan forsikjer om, at jeg har kaempe spekt for det, I gør. Julen er ktiske også en lortetid for gtig mange mennesker, forde i endnu højere grad indes om deres svaere siuation. Derfor gør det virkeg en forskel, hvad I her har ang i, sagde Claus Holm. Også på Ekstra Bladet i København var der feststemni­ng, da resultatet for Dansk Folkehjael­ps indsamling til Danmarks ringest stillede familier for godt og vel en times indsamling blev kendt.

Holdkaptaj­nen for Hold Øst i København, Elgiganten­s Peder Stedal, var da også tilfreds med de donationer, som blev hentet hjem på trods af, at indsamling­en ramlede sammen med første store julefrokos­t-dag.

Julen er faktiske også n lortetid for rigtig mange mennesker, ordi de i endnu øjere grad mindes m deres svaere ituation Jeg vil gerne takke alle donorerne. Det er så imponerend­e

– Jeg vil gerne takke alle donorerne. Det er så imponerend­e, at vi år efter år kan samle så mange penge ind til de mange mindre privileger­ede familier, og da vi her i øst som vanligt konkurrere­de med Hold Vest (holdet i Kolding, red.), hvor Poul Madsen i år havde valgt at slå sig ned, kan jeg kun sige, at det var en fornøjelse at give Madsens hold baghjul, sagde Stedal med et lunt glimt i øjet.

Den gyldne klokke

På østholdet ringer man med en bjaelde, når man har landet en donation på 10.000 kroner eller derover – og som noget nyt indførtes i år en gylden klokke, som der kun måtte ringes med, hvis man havde landet en donation på 100.000 kroner eller mere.

Udpraeget konkurrenc­e-gen

Da holdene hovedsagel­ig består af erhvervsfo­lk eller sportsfolk, var konkurrenc­e-genet ganske udpraeget, så der blev lagt maerke til både bjaelder og klokker.

Den første med den gyldne klokke var Peter Froulund fra Arbejderne­s Landsbank. Efter ham kom Torben Möger Pedersen fra Pension Danmark – og så var ballet åbnet.

Carsten Saebye, kommentato­r på TV3 Sporten, gav den højlydte klokkedyst nogle velvalgte kommentare­r med på vejen – og frem for alt var han imponeret.

– Det er gået op for mig, at for hver 1500 kroner, der samles ind, går der 1500 kroner til en familie. Det er simpelt hen en til en, og det er sgu vaerd at slå på. Ingen administra­tionsgebyr­er. Så når en kurv til en familie koster 1500 kroner, kan man bare dele beløbet op i indsamling­sresultate­t, og så ser man, hvor mange der rent faktisk får julehjaelp. Det er flot, mener han.

Stigende behov

Christian Bitz, ernaerings­ekspert og tv-vaert, har gennem de seneste seks år blandt andet vaeret en del af Dansk Folkehjael­ps sommerlejr­e for fattige børn og deres familier, og han deltog i den imponerend­e indsamling for første gang i år: – Julehjaelp­s-indsamling­en sidste år betød, at omkring 9000 familier kunne få julehjaelp. I år skulle vi gerne nå 10.000 familier, men da der igen i år er rigtigt mange ansøgere – faktisk hele 15.000 – så vil der også i år vaere familier, som får afslag, forklarede han.

I Dansk Folkehjael­p var det generalsek­retaer Klaus Nørlem, som styrede slagets gang, og han kunne supplere Bitz med beskrivels­e af indsamling­en:

Desvaerre er behovet stigende

– For at blive godkendt som modtager af julehjaelp må man ikke have mere end 2500 kroner til rådighed til mad og toiletpapi­r. Og vi tjekker hver eneste donation nøje, så ingen får julehjaelp, hvis de ikke er berettiget til det. Desvaerre er behovet stigende, så vi kaemper igen i år for at samle så meget ind som overhovede­t muligt, fastslog han.

 ??  ?? nders René Jensen, teede sig som lykkelige små børn, der har fået deres højeste
nders René Jensen, teede sig som lykkelige små børn, der har fået deres højeste
 ??  ?? Tv-vaert og ernaerings­ekspert Christian Bitz med østholdets kaptajn, Elgiganten­s direktør Peder Stedal.
Tv-vaert og ernaerings­ekspert Christian Bitz med østholdets kaptajn, Elgiganten­s direktør Peder Stedal.
 ??  ?? Tv-kokken Claus Holm har i flere år vaeret ambassadør for Dansk Folkehjael­p. Han er selv vokset op i en økonomisk traengt familie og ved, hvor svaert det kan vaere.
Tv-kokken Claus Holm har i flere år vaeret ambassadør for Dansk Folkehjael­p. Han er selv vokset op i en økonomisk traengt familie og ved, hvor svaert det kan vaere.
 ??  ?? Håndbolden­s raske drenge med Spellerber­g til højre scorede ’mål’ på stribe. Man fristes til at sige, at kuglerne rullede ind over målstregen.
Håndbolden­s raske drenge med Spellerber­g til højre scorede ’mål’ på stribe. Man fristes til at sige, at kuglerne rullede ind over målstregen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark