Ekstra Bladet

For børnenes skyld

- Randi Bostrøm Faelledvej 26 Roskilde

I år har der for andet år i traek vaeret landsindsa­mlingen ’Danmark mod fattigdom’, som også er en protest mod ulighed.

Alt for laenge har pensionist­er, syge på overførsel­sindkomst og enlige forsørgere vaeret nødt til at undertrykk­e deres skamfølels­e og tigge for deres børns skyld.

Derfor håber jeg, at Folketinge­t kan blive enige om at bruge den besparelse på de ni milliarder kroner, som ifølge finansmini­ster Kristian Jensen (V) kommer ved den netop indgåede aftale om omlaegning af lån mellem staten og realkredit­institutte­rne.

At bruge denne besparelse til at saenke huslejen i den almene boligsekto­r vil betyde, at enlige pensionist­er og enlige forsørgere har mulighed for selv at kunne betale deres husleje, og at de ikke skal tvinges til at vaere afhaengige af boligstøtt­e.

Denne boligstøtt­e har i alt for mange år betydet, at vi er umyndiggjo­rt – at vi ikke er frie mennesker. Vi er udsat for overdreven kontrol og bliver mistaenkel­iggjort som socialbedr­agere, når vi har gaester.

Det er på tide, at Folketinge­t bliver enige om at hjaelpe de lavtlønned­e, som oftest er dem, der bor i lejebolige­rne. Det vil give faerre hjemløse.

Frihed og økonomi er, at husleje harmonerer med indtaegt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark