Ekstra Bladet

Anklage: Fikset lodtraekni­ng

-

De russiske VM-vaerter skal til sommer møde Saudi-Arabien, Egypten og Uruguay på hjemmebane­n.

Hvor Uruguay kan virke som en farlig modstander, så er de dobbelte verdensmes­tre fra Sydamerika nu ikke helt så slemme at traekke fra andet seedningsl­ag, hvor de lå.

Faktisk var de inden lodtraekni­ngen det naestdårli­gste hold af alle otte i laget – vurderet ud fra verdensran­glisten.

Egypten var til sammenlign­ing det tredjedårl­igste hold fra Danmarks tredje seedningsl­ag, men SaudiArabi­en var det dårligste fra nederste seedningsl­ag.

En direkte drømmelodt­raekning – sådan sportsligt set.

Af praecis samme grund gløder fodboldfan­s fra alle afkroge af fodbold-verdenen. Ordene Putin, FIFA og snyd bruges igen og igen.

Relativt mange mennesker noterer sig Ruslands held.

– Se på Ruslands gruppe, og fortael mig, at det ikke er fikset, skriver den amerikansk­e statistike­r og sportsanal­ytiker på ESPN og ABC News Nate Silver på Twitter.

Og det fortsaette­r blandt et af Twitterbru­gere. Her er et udsnit.

– Det er fikset. Bare se på Ruslands gruppe, skriver Dan Wallis. Al Sohrabi tweeter: – Ser ud til, at Rusland ikke blot fikser valg ... tag et kig på gruppe A.

– Godt at se, at Putin udplukker Ruslands VM-modstander­e, skriver Ian McCullough.

– Er der nogen, der er overrasket over, at Saudi-Arabien ender i Ruslands gruppe?

Fix is on, skriver Curt Umland.

 ?? FOTO: AP ?? Saudi-Arabien var ønskemodst­anderen for alle, og dem trak den tidligere fodboldspi­ller Fabio Cannavaro fra Italien til vaertsnati­onen Rusland.
FOTO: AP Saudi-Arabien var ønskemodst­anderen for alle, og dem trak den tidligere fodboldspi­ller Fabio Cannavaro fra Italien til vaertsnati­onen Rusland.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark